Alex, 1000. maçını golle taçlandırdı!

/ Kaynak: AA
Alex, 1000. maçını golle taçlandırdı!

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex de Souza, formasını giydiği Coritiba ile kariyerinde çıktığı 1000. resmi maçında gol attı

Brezilya Paranaense 1. Ligi'nde Coritiba ile Malucelli karşılaşmasında Alex de Souza, kariyerindeki 1000. maçına çıktı.
Fenerbahçe formasını 2004-2012 yılları arasında giyen ve Coritiba formasıyla 1000. maçına çıkan 36 yaşındaki Alex için özel bir tören düzenlendi. Törende Alex'e, Coritiba Başkanı Vilson Ribeiro de Andrade, kulübün eski başkanı Edson Mauad, eşi Veena ve 3 çocuğu da eşlik ederken, Brezilyalı yıldıza kupa verildi. Brezilya basını, 1000 numaralı formasıyla sahaya çıkan ve duygulu anlar yaşayan Alex de Souza için statta Coritiba ve Brezilya'nın yanı sıra tecrübeli futbolcunun formasını giydiği liglerden Türkiye ve İtalya'nın da bayraklarının sallandığı bilgisini verdi. Kulüp başkanı De Andrade, Alex için yaptığı konuşmada ''Kariyerinde başarılar elde ettiği yerlerde idol olan bir kişi. Daha 19 yaşında bu kulüpten çıktı ve tüm dünyada gurur duyulan bir futbolcu olmayı başardı'' ifadesini kullandı.
- Golle taçlandırdı
Coritiba, maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında Alex'in penaltı vuruşuyla maçı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi olurken, Brezilyalı yıldız gol sevincini takım arkadaşları ile kucaklaşarak yaşadı. Kariyerindeki 1000. maçta 410. golünü atan Alex, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Futbol kariyerimden yakınamam, işler yolunda gitti. Elbette bazı istenmeyen durumlar yaşandı ama bunların futbolun içinde olan, normal olaylar" dedi. Maçı kazandıkları için memnun olduğunu kaydeden Alex, takım olarak daha da iyi oynamaları gerektiğini vurguladı.
- Zico'dan Alex'e tebrik
Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Zico da, katıldığı bir televizyon programında Alex'i kutlayarak, ''Öncelikle belirtmek gerekir ki, 1000. maça çıkmak kolay değil. Her sporcuyu gururlandıracak bir başarı. Tebrikler Alex. Şüphesiz söyleyebilirim ki, çalışma imkanı bulduğum en iyi futbolcuydu" değerlendirmesinde bulundu. Alex'in vuruş ve sahadaki boşlukları değerlendirme noktalarında usta bir oyuncu olduğu ve Brezilya Milli Takım'nda da birçok kez görev aldığını hatırlatan Zico, "Brezilya futbolunun en büyük 10 numaralarından ve ayaklarından biri. Ayrıca Türkiye'de bir Tanrı!'' şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...