Umut Kamerun'da

/ Kaynak: AA
Umut Kamerun'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Bangui-Kamerun yolu kurtarıyor: Orta Afrikalı Müslümanlar tüm tehlikelere rağmen Kamerun'a gitmek için yaklaşık 500 kilometre katediyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan Müslümanlar, Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun vahşetinden kaçmak için yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki Bangui-Kamerun yolunu göze alıyor.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ticari kamyonlar ya da Afrika ülkeleri öncülüğündeki barış gücü birliğinin (MISCA) eşliğinde gidilen yol, Müslümanlar için ''kurtarıcı'' haline geldi. Yol boyunca namaz zamanı araçları kenara çekenleri görmek de mümkün.

Ülkedeki krizden kısa süre sonra başkent Bangui'yi Kamerun'a bağlayan ana yol, Müslüman tüccarlara yönelik şiddet eylemleri ve yağmalama olaylarına sahne oluyor, bu nedenle MISCA ticari kamyonlara eşlik ediyor. Şiddetten kaçan halk, kamyonlara atlıyor, bazen sürücüye para ödüyor, bazen para vermiyor.

Yola çıkan çoğu sivilin aracı yok ya da Anti-balakalar tarafından çalınmış, yakılmış.

Müslümanlar Kamerun ya da Çad'a kaçarken, Hıristiyanlar ise yoldaki kasabalara dönüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...