Keskin nişancılar 13 kişiyi vurdu

/ Kaynak: AA
Keskin nişancılar 13 kişiyi vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da yönetim karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. Meydandaki protestocuların keskin nişancıların tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de güvenlik güçleri ile göstericiler arasında devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı, ölenler arasında iki polisin bulunduğunu açıkladı. Muhalefet liderlerinden Arseniy Yatsenyuk ise Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, Bağımsızlık Meydanı'na bakan bazı binaların üzerine konuşlandırılan keskin nişancıların ateş açtığını söyledi. Ölenlerden 13'ünün keskin nişancılar tarafından vurulduğunu anımsatan Yaksenyuk, "Devlet Başkanı Viktor Yanuşenko'dan, halkın üzerine ateş açılması emrini veren güvenlik güçlerinin tutuklanması talebinde bulunuyorum. Barışçıl göstericilerin üzerine ateş açan keskin nişancılar, bir an önce durdurulmalı" dedi. Sabah saatlerinde çatışmalarda ise 7 gösterici yaşamını yitirmişti.


Kasım ayından bu yana yönetim karşıtı gösterilere sahne olan Kiev'de bu hafta yaşamını yitirenlerin sayısı ise 50'yi geçti. İktidardaki Bölgeler Partisi'nden Volodimir Makeyenko, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Çatışmalar diğer kentlere de sıçradı. Ülkenin batısındaki Chernivtsi kentinde valilik binasını işgal eden göstericiler, "İnsanlar ölüyor" diye slogan attı.

Gelişmeleri izleyen Kanal 5 televizyonu, Vali Mikhailo Papiyev'in elinde 19 Şubat tarihli bir istifa dilekçesi olduğunu duyurdu.

Ukrayna'nın doğusundaki Dnepropetrovsk kentinden Kiev'e asker taşıyan bir trenin yolu ise göstericiler tarafından kesildi. Trenin 10 vagonunda yaklaşık 500 asker bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...