Orta Afrika Cumhuriyeti'nde cami yağmalandı

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde cami yağmalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'den Kamerun'a giden yolda bir caminin yağmalandığı, farklı bir yerde de Kur'an-ı Kerim'in yırtıldığı bildirildi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'den Kamerun'a giden yolda bir caminin yağmalandığı, başka bir yerde de Kur'an-ı Kerim'in yırtıldığı bildirildi. nbsp;Bölgedeki AA muhabirinin çektiği ilk fotoğraf, Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun vahşetinden kaçmak için Müslümanların kullandığı yolda, terk edilmiş Boili kasabasındaki bir caminin çatısının tamamen yıkıldığını, pencere ve kapıların çalındığını gözler önüne seriyor. nbsp;İkinci fotoğrafta ise Boili'den yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Bossempele-Yalokele bölgeleri arasındaki yolda, tüm tehlikelere rağmen bazı Müslümanların yırtılmış Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını topladığı görülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...