Gazetecilerin yargılanması ertelendi

/ Kaynak: AA
Gazetecilerin yargılanması ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

20 basın mensubunun "Mısır aleyhinde yalan haber üreterek El-Cezire Televizyonu'nda yayınlamak" suçlamasıyla yargılandıkları dava 5 Mart'a ertelendi.

Mısır'da aralarında 4 yabancının da bulunduğu 20 basın mensubunun "Mısır aleyhinde kışkırtıcı görüntü ve yalan haber üreterek Katar'a ait El- Cezire Televizyonu'nda yayınlamak" suçlamasıyla yargılandıkları, davanın duruşması 5 Mart'a ertelendi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'nin güneyinde yer alan Tora'daki Polis Enstitüsü'ndeki Giza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savunmanın taleplerinin yerine getirilmesi, evrakların tam incelenmesi ve ele geçirilen suç unsurlarının tespiti için, duruşmanın 5 Mart'a ertelenmesine karar verildi.
Öte yandan, duruşmada mahkeme salonuna sadece Mısır Resmi Televizyonuna ait kameraların girişine izin verildiği bildirildi.
"Maryot Hücresi" davası olarak medyada yer alan olayın 20 sanığı arasında İngiliz, Avustralyalı ve Hollandalı 4 yabancı uyruklu gazeteci de bulunuyor. Sanık olarak yargılananlardan 11'i kaçak olduğu için gıyaben yargılanıyor.
Kahire'deki lüks hotellerin birinde kiralanan suitte dışarıda üretilen görüntü ve programların teknik üretim aşamasını yaparken yakalanan ekip, medyada "Maryot Hücresi" olarak yer almıştı.
Farklı suçlamalarla yargılanan gazetecilerin, savcılık tarafından kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini bildirildi.
Savcılık Mısırlı basın mensuplarını terörist olarak nitelendirdiği Müslüman Kardeşler Cemaati'ne üye olmakla suçlarken, yabancı uyrukluları da "Mısırlı gazetecilerle anlaşmalı olarak onlara katılmak ve adı geçen cemaat üyelerine mal, teknik destek ve bilgi vermede yardımcı olmak" ek suçlamalarında bulundu.
El-Cezire televizyon kanalına çalışan bir grup basın mensubu, Kahire'deki lüfs bir hotelde kiralanan suitte 29 Kasım 2013 günü güvenlik güçlerinin baskını sonucu göz altına alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...