"İktidarın emirlerine uymayın, halkı koruyun"

/ Kaynak: AA
"İktidarın emirlerine uymayın, halkı koruyun"

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhalif lider Kliçko, güvenlik birimlerine seslendi: "İktidarın emirlerine uymayın, halkı koruyun"

Ukrayna'daki muhalif Udar (Darbe) partisinin lideri Vitaliy Kliçko,güvenlik birimlerini yönetimin emirlerini yerine getirmemeye ve halkı korumaya çağırdı.
Ukrayna'daki gerginliğin tırmanmasının ardından, resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan Kliçko, güvenlik birimlerini, iktidarın emirlerine uymamaya ve halkı korumaya davet etti. Kliçko, emniyet birimlerinin direnmemesi durumunda, halkın da onlara dokunmayacağını ifade ederek, "Bu şiddet durdurulmalı ve bunun için yardımcı olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Devlet Başkanı Victor Yanukoviç'in koltuğunun, kurban vermeye değmediğini ifade eden Kliçko, binaların çatılarında bulunan keskin nişancıların bir an evvel çatılardan inmesini istedi. Halkın tarafına geçen herkesin güvenlik garantisinin olacağını kaydeden Kliçko, kişisel intikam zamanı olmadığını, bunun emniyet birimlerinin savaşı değil, Yanukoviç'in halka karşı savaşı olduğunu vurguladı.
Askerlere de seslenen Kliçko, korumaya yemin ettiği vatandaşa karşı kendilerini kullandırmamalarını istedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...