Ukrayna'da rehine krizi, silah kullanma yetkisi verildi

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da rehine krizi, silah kullanma yetkisi verildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan rehine açıklaması geldi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yönetim karşıtı gösterilerde protestocular tarafından 67 emniyet görevlisinin rehin alındığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, radikal gruplar tarafından yapılan saldırılarda 67 emniyet görevlisinin rehin alındığı, söz konusu emniyet görevlilerinin durumunun belirsiz olduğu ifade edildi.
Açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın, rehin alınan emniyet görevlilerinin kurtarılması için yasalarda öngörülen silah dahil tüm yöntemleri kullanma hakkına sahip olduğu hatırlatıldı.




Putin, Ukrayna'ya resmi temsilci gönderiyor:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'ya hükümet ve muhalefet arasındaki görüşmelere arabulucu olarak katılmak üzere resmi temsilci göndereceği bildirildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Ukrayna tarafının isteğiyle, Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Victor Yanukoviç arasında telefon konuşması gerçekleşti. Görüşmede Yanukoviç, Putin'e muhalefet ile hükümet arasındaki görüşmelere arabulucu olarak katılmak üzere resmi temsilci göndermesini teklif etti" dedi. Putin'in bu teklifi geri çevirmediğini açıklayan Peskov, Rus liderin bu görev için Ombudsman Vladimir Lukin'i görevlendirdiğini söyledi. Peskov, Lukin'in, zengin diplomatik tecrübeye sahip, insan hakları koruyucuları arasında saygın kişiliğiyle ön plana çıktığını kaydetti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...