Van F Tipi Cezaevinde bir tutuklu kendini yaktı

/ Kaynak: DHA
Van F Tipi Cezaevinde bir tutuklu kendini yaktı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Van F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK'lı 21 yaşındaki Oktay M., baskı gördüğünü ileri sürerek kendisini yakmaya kalkıştı.

Olay bugün nbsp;öğlen saatlerinde F Tipi Cezaevinde 3 kişilik koğuşta meydana geldi. Tutuklu Oktay M., iddiaya göre kendisini ateşe verdi. Kısa sürede giysilerinin tutuşmasıyla Mert'in vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar oluştu.
Olayı haber alan cezaevi görevlileri Oktay M.'yi ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada gerekli tedavileri yapılan Oktay M., kendi isteğiyle yeniden cezaevine götürüldü.
Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, Oktay M.'nin, cezaevindeki baskılardan dolayı böyle bir olay gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Aygün, nbsp;yarın cezaevine giderek olayla ilgili detaylı bilgi alıp kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.



GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...