İsrail'in Batı Şeria'da ne arıyor

/ Kaynak: AA
İsrail'in Batı Şeria'da ne arıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail makamlarının, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yürüttüğü kazı çalışmaları Filistinliler arasında tedirginliğe neden oluyor.

Filistinliler, Ramallah'taki En-Nebi Salih bölgesinde büyük iş makineleri ve sondaj cihazlarıyla aralıksız sürdürülen çalışmaların, bölgedeki doğalgaz rezervlerinin belirlenmesi amacı taşıdığını iddia ediyor.

Filistinli aktivist Basim et-Temimi, çalışmaların 10 günden bu yana aralıksız devam ettiğini belirterek, "İsrail'in, açtığı kuyularla Filistin topraklarındaki doğalgaza ulaşmaya çalıştığını tahmin ediyoruz. Uluslararası kurumlar harekete geçerek konuyu araştırmalı" dedi.

Su kaynakları uzmanı Abdurrahman Imara ise bölgenin deniz seviyesinden yüksekte olması ve gaz basıncının düşük olması nedeniyle doğalgaz çıkarmaya elverişli olduğunu, yapılan kazıların bölgedeki rezervleri tespit amacı taşıdığını savundu.

Imara, İsrail'in 1970'li yıllarda açtığı 5 kuyuda teknik sebeplerden ötürü doğalgaz bulamadığını ve Ramallah'ın Rantis köyünde 2011'den bu yana yürüttüğü kazılarla doğalgaz rezervlerinin yerini belirlemeye çalıştığını sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...