Sivas Valisi Zübeyir Kemelek hayatını kaybetti

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Bir süredir Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Sivas Valisi Zübeyir Kemelek (aslen Çorum İskilipli) hayatını kaybetti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Zübeyir Kemelek'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, Sivas halkına başsağlığı diledi. Ürgüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Kemelek'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi. Kemelek'in kıymetli bir devlet adamı olduğunu belirten Ürgüp, şunları kaydetti: "Sivas halkının başı sağolsun. Kıymetli bir insan ve valiydi. Devletini ve miletini seven bir Anadolu çocuğuydu. Kültürüne, geçmişine, öz değerlerine sadık bir insandı. Son görevlerimizi sonuna kadar yapacağız. Ailesine, çocuklarına ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.


Zübeyir Kemelek kimdir?
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 1954 yılında Çorum'un İskilip ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Kemelek, Espiye Kaymakamlık Vekilliği, Şabanözü, Nazımiye, Iğdır, Ümraniye Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı, Kayseri Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İstanbul Ümraniye Kaymakamlığı'ndan sonra 2006 tarihinde Osmaniye Valiliği'ne atanan Kemelek, 2009 yılında Tekirdağ Valiliği görevine atandı. 3 Ağustos 2012'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği'ne atanan Kemelek, evli ve 3 çocuk babasıydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...