O böceği koyanlar yurt dışına kaçmış

O böceği koyanlar yurt dışına kaçmış

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, çalışma ofisinden çıkan dinleme cihazlarını koyanların koruma ekibindeki 'paralel polisler' olduğunu açıkladı.

Başbakan, çalışma ofisinden çıkan dinleme cihazlarını koyanların koruma ekibindeki 'paralel polisler' olduğunu açıkladı; "İsimleri belirlenince kaçmışlar" dedi.

Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle Genel Merkez'de kahvaltıda buluştu. Basına kapalı yapılan toplantıdan edinilen bilgilere göre; Erdoğan, devlet içindeki paralel yapılanma, yerel seçimler ve fişleme iddialarına ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Paralel örgütün devletin her yerine sızdığını vurgulayan Erdoğan, "Bunları tek tek açığa çıkarıyoruz. Gereken yapılacak" dedi. Erdoğan, vekillerin soruları üzerine Keçiören'deki çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarını kendi koruma ekibinden polislerin koyduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bu polislerin isimlerinin belirlenmesinin hemen ardından yurtdışına kaçtığını açıklayan Erdoğan, "Madem suçsuzsun niye kaçıyorsun?" diye sordu ve ekledi: "Belli ki paralel yapının elamanları bunlar." Emniyet'in çatısında bulunan böceklerin 'Çürüğe çıkan' cihazlar olduğunu, asıl cihazların ise hâlâ kayıp olduğunu söyleyen Başbakan, şöyle devam etti: "Bu cihazlarla hâlâ dinleme yaptıklarını düşünüyoruz. Şu an bile dinleniyor olabiliriz. Cihazların izini sürüyoruz. Paralel yapı 7 Şubat ile ortaya çıktı. Biz onlara itimat etmiştik ama güvenimizi suistimal ettiler. Alttan alta örgütlenmişler. Şimdi bizi fişleme yapmakla suçluyorlar. Görüyoruz ki, asıl fişlemeyi onlar yapmış. Paralel yapının ilk hedefi yerel seçim, ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bizi zor durumda bırakmak istiyorlar. Ama bu oyunların da üstesinden geleceğiz. Yeni Türkiye'nin miladı 30 Mart olacak. Seçimlerden başarıyla çıkacağız. Siz de özellikle sandık güvenliği konusunda her türlü tedbiri alın. AK Parti aleyhine yapılan propagandalara millet zaten kanmaz."
Dershanelerin dönüşümünü içeren tasarının önümüzdeki hafta yasalaştırılacağını da hatırlatan Erdoğan, bu konuda geri adım atmayacaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...