Başkent'te kritik güvenlik zirvesi

Başkent'te kritik güvenlik zirvesi

GÜNDEM Haberleri

Dış politikadaki gelişmeler dün Ankara'da toplanan kapsamlı zirvede masaya yatırıldı

Başkent dün hareketli saatler yaşadı. Güne AK Partili vekillerle kahvaltıda buluşarak başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğlen saatlerinde Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi.

Ardından Resmi Konut'ta MGK Genel Sekreteri Muammer Türker'i kabul eden Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı'ndaki 'Dış Güvenlik' zirvesine başkanlık etti. Toplantı, devletin zirvesini de bir araya getirdi. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. Saat 17.00'de başlayan ve 3 saat süren zirvede dış politikada Türkiye'yi yakından ilgilendiren konular tek tek masaya yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre, zirvede Cenevre-2 sonrası Suriye'deki son gelişmelere paralel olarak Türkiye sınırı yakınlarında bazı bölgeleri kontrolü altına alan, Kuzey Irak yönetiminin de rahatsızlık duyduğu EL Kaide bağlantılı IŞİD tehlikesi görüşüldü. Irak ve Kuzey'indeki gelişmeler ve bir yılı doldurmak üzere olan çözüm sürecinin de ele alındığı bildirildi.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...