Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kiev Büyükelçiliği'nden duyuru

Kiev Büyükelçiliği'nden duyuru

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna'daki şiddet olaylarıyla ilgili Türkiye Kiev Büyükelçiliği duyuru yaptı.

Ukrayna'da üç ay önce başlayan siyasi krizin giderek artması ve son üç gün içinde şiddet olaylarının tırmanması sebebiyle Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden bir duyuru yapıldı.
Büyükelçilikten yapılan açıklamada;
"Değerli vatandaşlarımız,
Kiev'de polis ile protestocular arasında yaşanan ve otuzdan fazla kişinin yaşamını yitirmesine sebebiyet veren şiddet olayları, ağırlıklı olarak şehir merkezinde yaşanmakta; ancak gerginlik ve çatışma ortamı Ukrayna'nın diğer şehirlerine de kısmen yansıyabilmektedir. Özellikle Kiev'de toplu taşımacılığın aksadığı, metro sisteminin çalışmadığı ve belirli güzergahlara ulaşım sağlanamadığı; öte yandan kimi şehirlerde de bazı güzergahlarda otobüs, kamyon, TIR vb. büyük araçların geçişlerine izin verilmediği, diğer araçların geçişlerinin ise kontrollü olarak sağlandığı görülmektedir.Bu bağlamda Ukrayna'da yerleşik veya Ukrayna'ya seyahat edecek olan vatandaşlarımızın güvenlikleri açısından, tedbirli olmaları, güvenlik ilke, uyarı ve önlemlerine titizlikle riayet etmeleri, kalabalık ve sosyal olayların patlak vermesine müsait ortamlardan uzak durmaları, çevrelerinde bir eylem ve gösteri yapılması halinde bölgeden uzaklaşmaları Büyükelçiliğimizce tavsiye olunur.
Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında en süratli şekilde Büyükelçiliğimize (+38 044 281 0 750 ve +38 044 281 0 751) Odesa Başkonsolosluğumuza (+38 048 722 79 11 ve mesai saatleri dışında +38 093 711 00 24) veya Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne (+90 312 292 29 29) bilgi verilmesi önemle hatırlatılır.Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur." denildi.


ÖLÜ SAYISI 75'E ÇIKTI


Ukrayna'da 18 Şubat'tan bu yana devam eden gösterilerde Sağlık Bakanlığı verilerine göre en az 75 kişi hayatını kaybetti. Resmi kayıtlara göre 571 kişi tedavi için hastaneye başvururken, 363 kişinin ise kontrolleri sürüyor. Yatarak tedavi alan 363 kişiden 76'sının durumunun ağır olduğu belirtildi.


Kiev'de bütün hastanelerde ameliyathanelerinin dolduğu bildirildi. Gayri resmi yaralı sayısı ise binlerle ifade ediliyor. Merkezde yaralanan protestocular gözaltına alınma endişesiyle hastaneye gitmek yerine çadırlarda ya da kiliselerde gönüllü sağlık hizmeti veren doktorlar tarafından tedavi ediliyor. Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı'da yayınladığı bir duyuru ile vatandaşlara merkeze gitmeyin uyarsında bulunarak mecbur kalınmadıkça evlerden çıkılmamasını istedi. Bununla birlikte ana ulaşım hattı metro seferlerinin iptal edildiği başkent Kiev'de eğitim ve öğretime de ara verildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...