Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsung, Galaxy S4 kullanıcılarını sevindirecek

Samsung, Galaxy S4 kullanıcılarını sevindirecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung'un Galaxy S4 telefonu için uzun zamandır beklenen yeni Android güncellemesi 4.4 KitKat nihayet dağıtılmaya başladı.

Samsung'un amiral gemilerinden Galaxy S4 kullanıcılarını sevindirecek haber nihayet geldi. Kullanıcılar artık Android'in en yeni sürümü olan 4.4 KitKat sürümüne terfi edebilecek. Ancak dağıtım henüz başladığından tüm Galaxy S4 kullanıcılarının bu güncellemeden faydalanması biraz daha zaman alacak.
Güncelleme yaklaşık 1 GB depolama alanına gereksinim duyuyor.
ANDROID 4.4 KITKAT YENİ NE SUNUYOR
Daha iyi performans ve bellek kullanımı
KitKat'daki en önemli yenilikler işletim sisteminin derinliklerinde yer alıyor. Android Developer sitesine göre KitKat, birçok Google bileşeninin bellek kullanımını azaltıyor. Bu ise 512MB'lık RAM'e sahip eski telefonların bile onunla daha hızlı çalışabileceği anlamına geliyor. Android KitKat, uygulamalar arasındaki geçişleri de daha akıcı bir biçimde gerçekleştiriyor.


Google Now daha da güçlü
Google Now'ın kullanımı KitKat'la beraber daha da kolaylaşıyor, onu cebinize dokunmadan kullanmak mümkün hale geliyor. Artık daha çok kart sunan Google Now, isterseniz giriş ekranınızda yer alabiliyor. Google, telefonunuzu daha da akıllı hale getirmek, ilgi alanlarınıza, konumunuza ve fazlasına göre otomatik önerilerde bulunmak üzere ona daha fazla kart ekleme sözü veriyor.
Entegre arama işlevlerine sahip yeni çevirici
KitKat, telefonumuzdaki en eski uygulamalardan biri olan çeviriciye önemli yenilikler getiriyor. Artık bir kişinin ismine direkt olarak telefon çeviricisi içerisinden göz atabiliyorsunuz. Çevirici sadece kişilerinizi değil, Google Apps'i ve yakındaki konumları da arayabiliyor. Dahası rehberinizde bulunmayan bir kişiden çağrı aldığınızda, Google Maps listelerindeki eşleşmeler otomatik olarak araştırılıyor. Entegre arama özelliğine KitKat'ın her alanından erişebiliyorsunuz. Dolayısıyla örneğin bir yemek tarifi veya restoran aradığınızda cebiniz sizi doğru uygulamaya yönlendiriyor. Sesli aramalarda da sonuçlar artık daha hızlı ekrana geliyor.
SMS desteği, konum paylaşımı
Google'ın yaptığı duyuruya göre Hangouts, mesajlaşma, video aramaları ve SMS mesajları için bir merkez halini alıyor. Farklı görüşmeleriniz için farklı uygulamalar kullanmaktan bıktıysanız, KitKat'ta eski mesajlaşma uygulamasının yerini alan Hangouts tam size göre. Dahası KitKat'daki Google klavyesi, birçok emoji simgesini de artık destekliyor. Konum paylaşma işlevi ise arkadaşlarınızla buluşacağınız zaman sizi yer tarif etme zahmetinden kurtarabilir.
NFC, bulut yazdırma ve dosyalara göz atma
KitKat, uygulama geliştiricilerine de birçok yeni olanak sunuyor. Örneğin NFC geliştirmeleri sayesinde bir NFC ödeme sistemi kullanıldığında otomatik olarak doğru uygulamaya yönlendirilebiliyorsunuz. Yazıcı geliştiricileri, kendi hizmetlerini geliştirerek belirli bir cihazdan çıktı almaya olanak tanıyabiliyorlar. yeni depolama erişim framework'ü ise farklı hizmetlerde depolanan dosyalara erişmek için tutarlı bir yol sunuyor.
Çok daha fazlası
KitKat, uygulamalar için tam ekran "Immersive Mode", İndirmeler ve e-posta uygulamalarına güncellemeler, HDR+ fotoğraf işlevi, TV'ler için infrared denetimi, müzik çalarken daha az pil tüketme ve çok daha fazlasını sunuyor.
Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...