Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samet Güzel'den Zico ve Alex için itiraflar

Samet Güzel'den Zico ve Alex için itiraflar

SPOR Haberleri

Fenerbahçe kulübünde yıllarca tercümanlık yapan ama Alex ile yaşanan sorunların ardından istifasını veren Samet Güzel, açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe kulübünde yıllarca tercümanlık yapan ama Alex ile yaşanan sorunların ardından istifasını veren SametGüzel, NTV Spor'da yayınlanan Çerçeve programına konuk oldu. İşte o röportaj..

Zico neden ayrıldı?


Hepinizin bildiği, kamuoyuna da yansımış olan bir olay vardı. Bizim ilk kez gruplardan çıkmayı başardığımız CSKA Moskova maçının devre arasında yaşanmış bir olay vardı. Olayda herkes haklı, herkes haksızdı aslında. Öyle bir olay yaşandıysa hepimiz suçluyuz, yaşanmamalıydı. Zico'nun yardımcılarından Edu vardı. O anki tansiyonla devre arasında başkanımız Aziz Yıldırım'a yapmaması gereken tarzda bir reaksiyonda bulundu. Orada yaşananlar sonucunda Edu ile başkan arasında ipler koptu. Kulüple bağlantısı kesildi. Sezon sonunda da Zico'nun kontratı bitiyordu. Görüşmelerde de mutabakata varılamadı ve yollar ayrıldı. Edu ile o olay olmasaydı devam edilirdi. Direkt sebep de bu diyemem ama büyük oranda buydu.

BAŞKANA, SAYGIMI BELLİ ETMEK ZORUNDAYIM

- Alex'in ayrıldığı dönemde sen de tatsız şeyler yaşadın. "Doğru mu Samet?" cümlesi, o gün yaşananlar sana neler hissettirdi?

Elinde olmayan şeyler için kendisini üzen bir insan değilim. O olayı hatırlayan insanlarda şöyle bir gülümseme oluyordur. O durumda benim yapabileceğim hiçbir şeyim yoktu. Ne o durumdan kaçabilirsin, ne kaçmak istersin, ne de o duruma karşı bir şey yapabilirsin. Orada sen tercümansın, yanımdaki de kulüp başkanı. Tüm ülkeye hitap ediyorsun. Orada kulüp başkanı ile tercümen ilişkisini ortaya koymalısın. Ben orada her ne kadar kendime haksızlık yapıldığını düşünsem de bir tepki veremezdim. Orada ben Fenerbahçelilik duruşunu sergilemek istiyorsam, orada Fenerbahçe'nin çalışanı başkanına saygısını belli edecek.

PLANLANMIŞ HİÇBİR ŞEY YOKTU

Ha duruşu ondan sonra ben istifa ederek zaten ben bir mesaj vermek istedim. Verdiğimi de düşünüyorum. Orada başkanıma karşı yapabileceğim bir şey yoktu. Başkanım bana bir şeyler söyledi ve ben onları söyledim. Bunlara katılıp katılmadığımı ise istifamla ben zaten bir mesaj vermiş oldum. Sonra program, program çıkıp bunları konuşup böyle yapıldı, şöyle yapıldı filan demek.. Ben Fenerbahçeliyim, öyle bir şey kesinlikle olmaz. Benim kontrolüm dışında gelişti her şey. Ben uçağın içindeydim, başkan çağırıyor dediler. Gittim, kameralar kalktı ve bunlar oldu. Planlanmış değildi. Planlanmış olsaydı ben o röportajda olmazdım.

DOĞRU MU SAMET?


Ben doğru olmayan hiçbir şeyi o röportajda onaylamadım. Ne doğruydu? Toplantıya 15 dakika geç kaldığımız doğruydu. Alex'in telefonla uğraştığı o anda, eşine mesaj attığı evet doğruydu. Orada doğru olmayan bir şeye doğruydu demedim. Bunların hepsi Alex'in gitmesi için bir sebep miydi? Benim demek istediğim bu. Alex zaten 8 senedir bacak, bacak üstüne atıyordu. Elinde telefon hep vardı. O gün geç kaldık, hataydı. Ama Alex'in gönderilmesi için yeterli miydi bu? Kimseyi eleştirmek istemiyorum haddime değil. Benim o gün onayladığım her şey de doğruydu zaten. Ben de zaten olayın sonrasında istifa ettim, benim bir duruşum var, görüşüm var.

Alex ile o olayın ardından neler yaşadınız? Aranızda bir problem oldu mu?

Kesinlikle yok. Ne Alex ile, ne başkanımla, ne yöneticilerimle ne de kulübümle bir sorunum var. Alex benim kardeşim, dostum. Röportajdan çıktıktan sonra bana herkesten önce mesaj atan kişi Alex'tir. "Kafana takma, ben her şeyin farkındayım" diye de mesaj atan kişi Alex'tir. Benim bir şey söylememe gerek yok.

NTVSPOR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...