Uğur Işılak AK Parti seçim şarkısı için kaç para aldı?

Uğur Işılak AK Parti seçim şarkısı için kaç para aldı?

GÜNDEM Haberleri

Sanatçı Uğur Işılak, AK Parti için yazıp okuduğu şarkıyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Şarkı için stüdyo parası dahil tüm masrafları kendi cebinden karşıladığını ve herhangi bir para karşılığı da yapmadığını söyleyen Işılak, bu iş satılmış olsaydı milyonlar dinlemezdi diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırladığı şarkıya ilişkin, "Biz, O'nu Türkiye'nin lideri olarak kabul ettik. Yaptığı çalışmaları, bu millete vermiş olduğu hizmetleri hep takdir ettik. Bunu tescilleyelim dedik" dedi.

Işılak, "AK Parti Seçim Beyannamesi" ile belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Ankara Arena'da düzenlenen toplantıda okuduğu şarkıya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu parçanın bir ekip çalışmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Şarkının ezgisinin Nogay Türklerine ait olduğunu, tarihinin kimilerine göre 500 yıla kadar dayandığını aktaran Işılak, daha sonra üzerine söz yazılan ezginin "Dombra" olarak ortaya çıktığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ı 1994'ten beri 20 yıldır takip ettiğini kaydeden Işılak, "Biz, O'nu Türkiye'nin lideri olarak kabul ettik. Yaptığı çalışmaları, bu millete vermiş olduğu hizmetleri hep takdir ettik. Bunu tescilleyelim dedik. Yani O'nun yaptıklarını, O'na olan teveccühü, sevgiyi ancak bir müzik eseriyle akıllarda kalıcı kılmak mümkündü" dedi.

Bir kişi hakkında ne kadar demeç verilirse verilsin bir zaman sonra bu sözlerin unutulduğunu, ancak ne kadar dinlenilirse dinlenilsin bir müzik eserinden bıkılmayacağını, müziğin böylesine sihirli bir gücü olduğunu vurgulayan Işılak, halk ozanı olarak duygularını edebi bir lisanla anlatmak istediğini aktardı.

"Şarkının sözlerini sadece 1,5 saatte yazdım ve yazdığım gibi orijinaliyle kaldı" diyen Işılak, daha sonra ekibin ve çevresindekilerin parçayı dinlediğini ve herkesin çok beğendiğini, şarkıyla ilgili 5-6 farklı versiyon hazırladıklarını anlattı.

ERDOĞAN ENDİŞE ETMİŞ


Başbakan Erdoğan'ın daha önce sadece şarkının demo halini dinlediğini bildiren Işılak, şöyle devam etti:

"Başbakan çok mütevazı bir insan. Demo halini dinlediğinde 'Ya acaba fazla benli olur mu?' diye endişe etmiş. Bu endişesini duyunca ben Başbakan'ı bir kez daha sevdim, takdir ettim. Ayrıca da duygulandım. Çünkü her ne kadar birileri diktatör olarak ifade etse de, tek adam yönetimi olarak bir şekilde karalama kampanyaları gerçekleştirmiş olsa da biz Başbakan'ın ruh dünyasını 20 yıldan beri biliyoruz. Bu karalama kampanyalarına da Türk halkı itibar etmiyor. Başbakan'ın bu sözüne karşılık Erol (Olçak) Bey, 'Bu, sizi sevenlerin eseri' diyor. Biz, halkın duygusunu derledik, toparladık, 4 kıtada ifade etmeye çalıştık."

"SUSKUN DÜNYANIN GÜR SESİ"


Işılak, sosyal medyada çok sayıda ileti aldığını belirterek, birçok kişinin kendisine "Tam benim aklımdan geçenleri yazmışsınız. Söylemek isteyip de söyleyemediğimizi söylediniz. 100 kere dinledim daha bıkmadım" dediğini aktardı.

"Bu eserin bu kadar sevilmesini samimi olmasına bağlıyorum. Eserde hiçbir abartı yoktur. Kim olursa olsun oturup konuşur, hiçbir kelimesinde abartı olmadığını ispat ederim" diyen Işılak, zaten Türk halkının abartıyı sevmediğini, gerçeği yansıtan şeylerin yanında yer aldığını dile getirdi.

"PARTİ ADAMI DEĞİL HAKİKATİN ADAMAYIM"


Işılak, Başbakan Erdoğan ile çok defa bir araya geldiğini bildirerek, kendisinin göründüğü gibi olduğunu, Türk halkının samimi olup göründüğü gibi olanı sevdiğini, Başbakan Erdoğan'ın da bu yüzden çokça sevildiğini vurguladı.

Uğur Işılak, "Tarihin tanıklık ettiği bir lidere böyle bir eser yapmış olmanın bahtiyarlığını duyuyorum" dedi.

Eseri yaptıktan sonra ilk dinlediğinde kendi eserinden çok etkilendiğini ve eserin halk nezdinde ciddi bir yansıma bulacağını hissettiğini aktaran Işılak, bu yansımayı da dünden beri gördüklerini söyledi.

Işılak, daha önce de seçimlerde farklı partiler tarafından kullanılan seçim şarkılarının Türkiye'nin her yerinde sevilerek dinlenildiğini kaydederek, "Bunun tek bir sebebi var. Ben parti adamı değilim, hakikatin adamıyım. Bana saldıranların hepsi partilerin, ben hakikatin adamıyım. Partilerin modası geçer, hakikat ilelebettir. Ben ilelebet olana bağlıyım, ilelebet olana gönlümü verdim. Onlar gibi particilikle, grupçulukla, hizipçilikle alakam yoktur" diye konuştu.

HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...