Cumhurbaşkanı Gül, Barış Kartalı teslim töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Gül, Barış Kartalı teslim töreninde konuştu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Barış Kartalı uçaklarının teslim töreninde Konya'da konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Gül teslim töreninde yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu; nbsp; "Değerli misafirler havadan erken ihbar ve kontrol sistemlerine haiz barış kartalı AVacs uçaklarının envanterimize kazandırılmasıyla ilgili törende sizlerle bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Atatürk'ün istikbal göklerdedir sözü temelinde gelişen hava kuvvetlerimiz için özel bir gündür. Bundan 100 sene önce uçakla tanışan ki birinci dünya harbinde uçak kullanmış bir milletiz... Otomobilden önce uçak yapan bir ülkeyiz... Böyle bir ülkede Avacs'larla savunma yeteneğimizin ileri bir aşamaya getirildiğini görmekten mutluluk duyuyorum.

Bu basit bir tedarik işleri değlidir. Sayın Hava kuvvetleri komutanı ve Başbakan'ın belirttiği gibi yerli şirketlerin de bu çalışmaya katıldığı ve teknoloji transferinin olduğu da bir gerçektir. Herşeyin ötesinde Avacs'lar f16 gibi Türk havacılığında önemli bir dönemi başlatmıştır. Artık nasıl F16'lar Türkiye'nin hava gücünü başka bir seviyeye yükselttiyse Avacs'lar da aynı şekilde hava kuvvetlerinin gücünü yukarı çıkarmıştır. Avacs'lar az sayıda ülkede bulunan çok gelişmiş hava araçlarıdır. Modern harp teknolojisinin ve NATO savunma doktrininin de vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...