Diyarbakır'da 'Dünya Anadil Günü' etkinliği başladı

/ Kaynak: AA
Diyarbakır'da 'Dünya Anadil Günü' etkinliği başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesince, "Dünya Anadil Günü" dolaysıyla yürüyüş düzenlendi.

Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde biraraya gelen Eğitim-Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş düzenledi. Müdürlüğün giriş kapısı önünde basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şubesi Yönetim Üyesi Özlem Kaçar, çok kültürlü ve çok dilli toplumların gönüllü birlikteliği için demokratik bir ortamda tüm halkların eşit olması gerektiğini söyledi. UNESCO'nun 1999 yılı raporuna değinen Kaçar, dünyada 2 bin 473, Türkiye'de ise 18 dilin kaybolmayla karşı karşıya olduğunu, bu dillerden birinin de Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi olduğunu savundu.Anadilin önündeki engellerin kaldırılması için demokratik haklarını kullanacaklarını ifade eden Kaçar, "Bu çerçevede Dünya Anadili Günü'nde başta Diyarbakır olmak üzere örgütlü olduğumuz tüm alanlarda iki ders saatini Kürtçe eğitim vererek bu doğal talebi yaşama geçirmeye çalışıyoruz" dedi.Grup açıklamanın ardından dağıldı. Yürüyüşe, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da katıldı.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, AA muhabirine, Eğitim-Sen üyelerinin okullarda verdiği Kürtçe eğitime ilişkin olarak, "Hangi okullarda Kürtçe eğitim yapıldığını tespit ederek, mevzuat neyi öngörüyorsa ona göre gereken işlem yapılacaktır" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...