Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google, 3D gören telefonunu tanıttı

Google, 3D gören telefonunu tanıttı

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, 3D algılayıcılar ile çalışan Android tabanlı bir prototip telefonu tanıttı.

Project Tango isimli telefon, kullanıcının çevresini üç boyutlu olarak haritalandırabiliyor. Google, etrafını detaylı bir biçimde algılayan ve üç boyutlu olarak haritalayan bir akıllı telefon prototipi geliştirdi. Project Tango adı verilen bu telefon, mobil cihazların iç mekan ve hareket algılama yeteneklerini, hiç olmadığı kadar geliştirmeyi hedefliyor.Project Tango, hareket ettirildiği zaman içerisinde bulunduğu mekanın üç boyutlu olarak algılıyor ve tüm boyutlarını öğreniyor. Önemli olan ise tüm bu algılama sürecinin çok hızlı şekilde tamamlanması.Project Tango, bir saniyede çeyrek milyon üç boyutlu ölçüm yapabilen algılayıcılar ile çalışıyor. Telefon, algılayıcılardan aldığı verileri hemen işleyerek, içeriside bulunan iç mekanın 3D modelini çıkarıyor, konum ve yön bilgisini güncelliyor.
Google, Project Tango'nun hâlâ geliştirilme sürecinde olduğunu söylüyor. Yalnızca 200 tane prototipi üretilen Tango, bu prototiplerin bir bölümünü iç mekan haritalama ve navigasyon, artırılmış gerçeklik oyunları ve algılayıcılar ile birlikte çalışan algoritmalar için ayırdı. Sayısı tam olarak açıklanmayan geri kalan prototipler ise profesyonel geliştiricilere dağıtılacak. 14 Mart'a kadar tüm Project Tango prototiplerini dağıtmayı planlayan Google, geliştiricilerin başvurularını buradan alıyor.
(Stuff)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...