Cumhurbaşkanı Gül'den 7 Şubat açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül'den 7 Şubat açıklaması

GÜNDEM Haberleri

"Korkunç Narkoz Planı" haberi ile ilgili Çankaya Köşkü'nden açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Hakan Fidan'a, "Kesinlikle ifade vermeye gitme" demiş.

Türkiye Gazetesi'nin emniyet kaynaklarına dayanarak manşetten verdiği "Korkunç Narkoz Planı" ile ilgili Çankaya Köşkü'nden çok önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'a ulaşamayınca kendisini arayan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a, "Kesinlikle ifade vermeye gitme" demiş.

Cumhurbaşkanı Gül adına Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in yaptığı açıklama, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef alan yargı operasyonunda karanlık bir noktayı daha aydınlattı. Gazenin haberinde o güne ilişkin detayları anlatan kaynaklar, Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından KCK soruşturması kapsamında ifade çağrılan MİT Müsteşarı Fidan'ın önce ameliyat için hastanede bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, ulaşamayınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradığını belirtmişti.

Aynı kaynakların, Gül'ün iyi niyetli davranarak, Fidan'a ifadeye gidebileceğini söylediği iddiasına Çankaya Köşkü'nden yalanlama ve düzeltme geldi. Başdanışmanı Ahmet Sever aracılığıyla 7 Şubat MİT krizinin en kritik saatlerine ilişkin önemli bir detayı açıklayan Cumhurbaşkanı Gül, "İfade verin, sorun çıkmaz" şeklinde cevap vermesinin asla ve kesinlikle söz konusu olmadığını, tam aksine ifade vermeye gitmemesini kesin bir dille aktardığını bildirdi.

Açıklamada, Gül'ün o dönemde bu problemin şüyu nbsp; (herkes tarafından duyulma, yayılma) bulmaması için büyük çaba harcadığı da vurgulandı.

Erdoğan'ın, "Paralel devleti ilk o olayda fark ettik" dediği MİT Müsteşarı Fidan'a yönelik 7 Şubat yargı operasyonu, sadece birkaç kişinin bildiği Başbakan'ın ikinci kez operasyon geçireceği saatlere denk getirilmiş, buna rağmen dışarıya sızmış olması dikkat çekmişti. Erdoğan, bu operasyonla aslında kendisinin hedef alındığını dile getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...