BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Devekuşu eti Mart 2002’de marketlerde

Devekuşu eti Mart 2002’de marketlerde

Kayseri’de kurulan Türkiye’nin ilk devekuşu et entegre tesislerinde üretilen devekuşunun kolesterolsüz, yağsız, sinirsiz eti yurt genelindeki marketlerde Mart 2002’den itibaren satışa sunulacak.



KAYSERİ- Kayseri’de kurulan Türkiye’nin ilk devekuşu et entegre tesislerinde üretilen devekuşunun kolesterolsüz, yağsız, sinirsiz eti yurt genelindeki marketlerde Mart 2002’den itibaren satışa sunulacak. Ancak, devekuşu eti meraklıları oldukça sağlıklı olan bu etin kilosunu 20 ile 25 milyon liradan, pastırma-sucuk gibi et ürünlerini ise 35 ile 45 milyon liradan alabilecekler. Deniz Damızlık Devekuşu Üretimi Et Entegre Tesisleri sahibi Alp Deniz, Kayseri-Sivas karayolu kenarında 15 bin metrekarelik alan üzerine kurduğu et entegre tesisinin Mart 2002’de hizmete gireceğini kaydetti. Deniz, devekuşunun et dışında deri, tüy ve yumurtasına da özellikle yurtdışından siparişlerinin gelmeye başladığını kaydederek, devekuşunun ham derisinin Fransa ve Japonya’ya satılacağını, Fransa’daki Christion Dior firmasının da moda evlerinde kullanılmak üzere devekuşu tüyü siparişi verdiğini kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT