Mancini, derbi planını ezberletiyor

Mancini, derbi planını ezberletiyor

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Beşiktaş derbisi taktiğini oyuncularına ezberletiyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, derbinin oyun planını belirledi. Beşiktaş'ı toplu halde hücum ve alan savunmayla vurmak isteyen İtalyan teknik adam, oyuncularını rakibin duran top organizasyonlarına karşı da uyardı.

İtalyan teknik adamın en önemli isteği rakip ataktayken toplu halde oynamak. Bu felsefeyi geldiği günden beri futbolcularına aşılamaya çalışan deneyimli teknik adam, özellikle savunmada hata istemiyor.

Beşiktaş'ı analiz eden mancini, top siyah-beyazlılardayken blok halinde savunma yapılmasını istiyor. Kalede her zamanki gibi Muslera'ya şans verecek olan deneyimli teknik adam, savunmayı Sabri, Semih, Chedjou ve Alex Telles'ten oluşturmayı planlıyor. Ancak Hakan Balta'nın da iyileşmesi, bu bölgede Mancini'yi tercih yapmaya itiyor.

Hakan Balta'nın sakatlanmadan önce gösterdiği üstün performans, İtalyan çalıştırıcıyı düşündürüyor. Üstelik Hakan Balta'nın oynaması halinde bir yabancı hakkını kullanabilecek Mancini, tercihini maç saatinde yapacak.

Orta sahayı, son haftalarda gösterdikleri uyum ile dikkat çeken Ceyhun, Selçuk ve Melo'dan kuracak olan Galatasaray, özellikle Ceyhun'un stoperlerin arasına sızması ile daha kalabalık bir defans bloğu oluşturucak. Oyunu Selçuk ve Melo ile organize etmek isteyen sarı-kırmızılar, derbide 3 hücumcu ile sahada olacak.

Sol kanatta Sneijder'i kullanacak olan Mancini, sağ kanatta Burak Yılmaz'a şans verecek. Drogba ise gol yollarında etkili olmaya çalışacak. Özellikle Sneijder ve Burak'tan rakibin beklerini takip etmelerini isteyen Mancini, alan savunmasından taviz vermek istemiyor.

Sneijder'in sol kanattan içe doğru yaptığı ataklar ile hücumda zenginlik yaşatan sarı-kırmızılı ekip, Burak Yılmaz'ın Drogba'nın yanına yaptığı defans arkası koşuları ile de gol bulmayı hedefliyor.

Beşiktaş'ın duran toplardaki etkisine dikkat çeken Mancini, antrenmanda duran top organizasyonlarında Melo ve Ceyhun'un yanısıra Drogba'nın da hava topu hakimiyetinden yararlanmak istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...