Fenerbahçe Kulübü'nden TFF Tahkim Kurulu'na cevap

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe Kulübü'nden TFF Tahkim Kurulu'na cevap

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Kulübü, TFF Tahkim Kurulu'nun internet sitesinden paylaşılan başkan Aziz Yıldırım'ın savunmasına verdiği cevapla ilgili açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Hukuk Kurulu'ndan yapılan açıklamada, TFF Tahkim Kurulu'nun yapmış olduğu ve "buna karşılık kişi ve kurumların da anayasal bir yargı merci olan kurulumuza hitabında asgari saygıyı göstermekten çekinmemesi gerektiğini kamuoyu ile paylaşırız" şeklinde tamamlanan açıklamanın trajikomik bulunduğu belirtildi. nbsp;


Kurul başkanı Engin Tuzcuoğlu'nun halı saha maçına gitmek için Tahkim Kurulu Toplantısı'nı erken bitirdiği ileri sürülen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:


"Türkiye'de hiçbir anayasal yargı merci çalışma saatleri, söz konusu yargı mercinin başkanının halı saha maçına göre belirlenmemektedir. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, TFF Tahkim Kurulu 20 Şubat 2014 tarihli toplantısına, kurul başkanı Sayın Engin Tuzcuoğlu'nun toplantıyı müteakip oynayacağı halı saha maçı sebebi ile saat 15.40'ta son vermek zorunda kalmıştır. TFF Tahkim Kurulu'nun toplantısına son verdiği saatlerde TFF Disiplin Kurulu ise halen toplantı halindedir."


Tahkim Kurulu'nun anayasal yargı kurumu olma ciddiyetini kavrayamadığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Sayın Tahkim Kurulu'nun bugün dahi hak mahrumiyeti cezasına karşı yaptığımız itirazı karara bağlamak yerine basın açıklaması için mesai harcaması, Sayın Kurul'un bizatihi kendisinin anayasal yargı kurumu olma ciddiyetini kavrayamadığının en açık göstergesidir. Beklentimiz ve yegane arzumuz, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım tarafından tarihe not düşmek amacıyla Tahkim Kurulu'na sunulan savunma içeriğinde ileri sürülen eleştirisel hususlarda TFF Tahkim Kurulu'nun kendini geliştirmesidir."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...