Ban Ki-Moon'dan çağrı: Müslümanları koruyamıyoruz

Ban Ki-Moon'dan çağrı: Müslümanları koruyamıyoruz

DÜNYA Haberleri

Ban Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olayların yatıştırılması ve sivillerin korunması için 3 bin ek asker ve polis göndermesini istedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, uluslararası toplumdan Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olayların yatıştırılması ve sivillerin korunması için 3 bin ek asker ve polis göndermesini istedi. Şiddet olayları sebebiyle 2.5 milyon kişinin acil insani yardıma muhtaç durumda olduğunu belirten Ban Ki-moon "Siviller inançları ve kimlikleri sebebiyle kasten hedef alınıyor. Özellikle Müslümanlar hedef durumunda" dedi. Ülkede bulunan Afrika Birliği ve Fransız askerlerinin, ek 3 bin asker ve polisle takviye edilmesini isteyen BM?Genel Sekreteri, "Ek askerler acilen konuşlandırılmalı ve havadan nakil kabiliyeti artırılarak olaylara hemen müdahale edebilmeli. Zaman çok önemli. Bir hafta, hatta bir günlük bir gecikme bile çok kişi için ölüm ve yaşam arasındaki fark anlamına gelecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...