BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Mutfaktaki doktorlar

Mutfaktaki doktorlar

Sağlıklı hayatın sırrı, mutfağınızda bulundurmanız gereken ve “10 doktor” diye nitelenen yiyeceklerde saklı. Kanserden kalp krizine, soğuk algınlığından kolesterole kadar, birçok hastalıkla mücadelenin yolu bu “10 doktor”dan geçiyor. İşte bu “10 mutfak doktoru”nun isimleri: Balik, Havuç, Sarmısak, Karnabahar, Fasulye, Soğan, Zeytinyağı, Elma, Portakal, Soya fasulyesi... ABD’de “önleyici tedaviler ve sağlıklı hayatın yolları” konusunda yapılan araştırmalard elde edilen sonuçlara göre; bu gıdalarla beslenen kimselerin sağlıklı bir hayat sürdürme sansı, farklı beslenenlere oranla daha fazla...



BalıkKalp krizine karşı iyi geliyor. Somon, alabalık ve ton balığı türleri, taşıdıkları D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor. Ayrıca; sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedenî ve zihnî yorgunluğu giderir. HavuçGünde beş adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor. Havuç, ayrıca gözler için de cok yarardır. Kabızlığı giderir. İshalleri keser. Bağırsak iltihablarını giderir. Mide ve Bağırsak kanamalarını keser. Kansızlığı giderir. Cilde canlılık verir. Anne sütünü artırır. Cild ve Göz hastalıklarını önler. Görme gücünü arttırır. Böbrek ağrılarını dindirir. Vücûda kuvvet verir. Kalp hastalıkları ve Damarsertliğinde faydalıdır. İdrar ve Bağırsak gazlarını söktürür. SarımsakSoğuk algınlığına karşı savaşıyor. Enfeksiyonlarla mücadele için, günde iki diş sarımsak yenmesi, büyük fayda sağlıyor. Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı da doğal bir antibiyotik görevi yapıyor. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürür. İştah açar. Solunum ve Hazım sistemindeki mikropları öldürür. Grip, Tifo ve Difteri gibi salgın hastalıklar sırasında faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler. Kalb adalelerini kuvvetlendirir. Böbreklerin normal çalışmasını sağlar. Karında ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasına yardımcı olur. Romatizma, Mafsal iltihabında faydalıdır. Damarsertliğini önler. Ateşi düşürür. KarnabaharKanseri kısıtlayan karotenoid maddesi taşıyor. Z ihin yorgunluğunu giderir. Cinsel gücü artırır. Sinirleri kuvvetlendirir. İdrar söktürür. Dalak hastalıklarına iyi gelir. Şeker hastalarına faydalıdır. Kalp rahatsızlıklarında şikâyetlerin azalmasına yardımcı olur. FasulyeŞeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki inüsilin üretimini dengede tutuyor.Taze fasulye, bedenî ve zihnî yorgunlukları giderir. Vücûdun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezi’nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar tutukluğunu giderir. Albümin’i düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karciğer yetersizliğini tedavi eder. kalpi ve Böbrekleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar. SoğanKollestrol düzeyini düşürüyor. Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor.İdrar söktürür, Soğan ayrıca; vücudda biriken zararlı maddeleri ve suyu atar. Romatizma, mafsal iltihabı, idrar tutukluğu, damar sertliğinde faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Zayıflamayı sağlar. Böbrek ağrısını dindirir. Baygınlığı geçirir. Prostat bezinin hastalanmasını önler. İktidarsızlıkta faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Egzama ve diğer cild hastalıklarında faydalıdır. Öksürük söktürür, bronşları temizler. Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğukalgınlığında faydalıdır. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Şeker hastalarına faydalıdır. Kolera ve veremde faydalıdır. Vücudun direncini artırır. Bağırsaklardaki mikropları temizler. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. İhtiyarlamayı geciktirir. İştah açar. kalpi kuvvetlendirir. Kroner damarları genişlendirir. Cerahatlerin boşalmasına yardımcı olur. Dolama ve Arpacıkta da faydalıdır. ZeytinyağıYüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor. Zeytinyağı ayrıca, kötü kolestrol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolestrol HDL’yi ise koruyor, ya da artırıyor. Ayrıca safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılık’ta faydalıdır. ElmaKolon kanserini önlüyor. Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor. Elmadaki balic asid ise, boşaltım sistemi için çok yararlı. Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedenî ve zihnî yorgunluğu giderir. Hamilelerin bulantı ve kusmalarını azaltır. Hastalıkların çabuk geçmesini sağlar. İdrar söktürür. Vücûdda biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder. Hazmı kolaylaştırır. Kanı temizler. Damarsertliği ve Kalp krizlerini önler. Kandaki şeker miktarını düşürür. Şeker hastaları için faydalıdır. Dizanteri ve Paratifo’da iyileşmeye yardımcı olur. Bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. Öksürüğü keser. Kompostosu; ateşi düşürür. Susuzluğu keser. Uçukları geçirir. Cildin taze ve güzel kalmasını sağlar. SoyaKemik hastalıklarına karşı, birebir diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor. Yapılan bir araştırmada, proteini etten sağlayan kadınların, soya fasulyesinden sağlayanlar, günde 50 mg daha fazla kalsiyum kaybettiği ortaya koyuyor. PortakalC vitamini virüsler ve allerji ile mücadele ediyor. Kabuklarından yapılan şurup ise, mide hastalıklarında kullanılıyor. Damar sertleşmesini ve felci önler. Soğukalgınlığı, Grip ve Nezle’de faydalıdır. Yorgunluğu ve sinir bozukluğunu giderir. Cildin güzel olmasını sağlar. Kansızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır, karaciğeri çalıştırır ve safra ifrazatını artırır. Ateşi düşürür. Nekahat devresini kısaltır. Vücûda enerji sağlar. Şeker hastalarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. Zayıflatıcıdır. Az yiyen dinç yaşıyor ABD’de yayınlanan Science adlı bilim dergisinde çıkan makaleye göre; Berkeley Üniversitesi’nden Prof. Dr. John Wilmalth başkanlığındaki araştırma heyeti, insan ömrünün, son 140 yıldır durmadan uzadığını belirledi. Dergide yeralan habere göre; çok yiyenlerin daha erken yaşlandığı tespit edildi. Az yemeyi tavsiye eden uzmanlar, ekmek, makarna ve pilavdan mümkün olduğunca kaçınmayı, bol sebze, balık ve beyaz et yenmesini öneriyor. İdeal beslenmenin, günde bin 700 kaloriden oluştuğunu ifade eden uzmanlar, insanların 120 yaşına kadar sağlıklı yaşayabileceğini kaydediyor. Buhar banyosu güzelliği Şifalı otlarla her hafta yapılan buhar banyosunun, cildin mükemmellik kazanmasına yardımcı olduğu belirtildi. Cildiye uzmanları, normal ciltler için fesleğen, kuru ciltler için papatya ve fesleğen, yağlı ciltler için de nane ve limon kabuğu öneriyor. Uzmanlar, buhar banyosu konusunda şu bilgileri veriyor: “Geniş bir kaseyi kaynamış su ile doldurun. Su biraz soğuduktan sonra içine bitki karışımından bir kaşık atarak karıştırın ve bitkilerin suyla karışması için bekleyin. Geniş bir havluyu başınızın üzerinden örterek, yüzünüzü buhara çevirin, gözlerinizi kapayın. 1-3 dakika kadar yüzünüzü buhara tutun. Son olarak yüzünüzü kurulayın ve nemlendirici bir krem sürün”... Sağlam bebek için Arı 7 Arı Gıda Sanayi, “Arı 7 Vitaminli” ile atağa geçti. 58 yıldır gıda sektöründe hizmet veren Türkiye’nin tek yerli çocuk mama üreticisi olan “Arı 7 vitaminli” ile aynı marka altında üretimi yapılan diğer ürünler şöyle; Arı Pirinç Unu, Arı Buğday Nişastası, Arı Patates Nişastası, Arı Mısır Nişastası, Arı Mercimek Unu, Arı Mısır Unu, Arı Galete Unu, Arı Pudra Şekeri, Arı Krem Şanti, Arı Hamur Kabartma Tozu, Arı Vanilin, Arı Tavuk Sosu, Arı Tavuk-Piliç Harcı, Arı Izgara Harcı, Arı Köfte Harcı, Arı Hamburger Harcı, Arı Bitkisel Çaylar. Özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez çeşitlerinden biri olan balın, sadece harika bir besin maddesi değil, aynı zamanda mükemmel bir güzellik aracı olduğunu hiç düşündünüz mü? Evet, bal, birçok derde şifa olacak özelliklere sahip en lezzetli yiyeceklerden biridir. Vücuda hem enerji verir, hem de mikropların dışarı atılmasını sağlar .Ayrıca ev yapımı güzellik reçtelerinden hoşlanıyorsanız, balı yanınızdan ayırmamalısınız. İster cildinizde ister saçlarınızda balın şahane etkisini görmek, hem pratik, hem de son derece ucuza malolacak. İşte size ballı güzellik formülleri... Yüz temizleyicisi: 1 yemek kaşığı balı, 1 avuç ince çekilmiş badem ve yarım çay kaşığı limon suyuyla karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp bir süre ovalayın. Cildinize iyice nüfuz ettiğinden emin olduktan sonra bol suyla yüzünüzü yıkayın. Sıkılaştırıcı yüz maskesi: 1 yemek kaşığı balı, 1 yumurta beyazını, 1 çay kaşığı gliserini mikserde çırpın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Saç kremi: Yarım fincan balı çeyrek fincan saf zeytinyağı ile karıştırın. Saçlarınız normal kuruluktaysa yalnızca 1 yemek kaşığı yağ katın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra başınıza bir bone takıp yarım saat bekleyin. Saçlarınız şampuanla yıkadıktan sonra durulayın. Kuru saçlarınızın canlanıp parladığını göreceksiniz. Tonik: 1 yemek kaşığı balı ve kabukları soyulmuş elmayı mutfak robotunda iyice ezin. Yüzünüze sürüp 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın. Saç parlatıcısı: 1 çay kaşığı balı, 4 bardak sıcak suda eritin. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra hazırlamış olduğunuz suyu saçlarınızın dibine çok fazla değdirmeden uçlarına doğru uygulayın. Daha sonra durulama yapmadan saçlarınızı kurutun. Parlaklığı görünce şaşıracaksınız.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 100141
    % 0.47
  • 5.2903
    % -0.78
  • 6.0238
    % -0.54
  • 6.9195
    % 0.02
  • 218.193
    % -1.07
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT