Galatasaray Beşiktaş maçı için nefesler tutuldu - Ayrıntılar

/ Kaynak: İHA
Galatasaray Beşiktaş maçı için nefesler tutuldu - Ayrıntılar

SPOR Haberleri  / İHA

GS BJK derbi maçı bu akşam oynanıyor. Beşiktaş Galatasaray maçına çok iyi hazırlansa da Aslan zirveye göz dikmiş durumda. İşte GS BJK canlı izle bilgisi.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası, bugün dev bir derbiye sahne olacak. Galatasaray ve Beşiktaş, saat 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. Dev derbiyi Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır, Galatasaray'ın Eskişehirspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldığı, Kayserispor'u deplasmanda 4-2 yendiği ve Eskişehirspor'u, İstanbul'da 3-0 mağlup ettiği karşılaşmalarda düdük çalmıştı. Cüneyt Çakır, Beşiktaş'ın ise Fenerbahçe ile deplasmanda 3-3 berabere kaldığı maç ile kendi sahasında Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup ettiği maçı yönetmişti.

REKABETTE 334. RANDEVU

Galatasaray ile Beşiktaş, bugün yapacakları yılın ilk derbisiyle birlikte 334. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 90 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 333 maçın 117'sini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın toplam 471 golüne, siyah-beyazlılar 441 golle karşılık verdi.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE


Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 111 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. İki takım ligde şimdiye kadar 111 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray 40, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, Galatasaray'ın 138 golüne, Beşiktaş 118 golle karşılık verdi.

İLK YARIDAKİ KARŞILAŞMA

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Beşiktaşlı taraftarların sahaya girmesi sonucu maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.

ARENA'DA GALİBİYET SERİSİ


Galatasaray, Roberto Mancini'nin göreve gelmesinin ardından, Türk Telekom Arena'da çıktığı 7 lig maçından da galip ayrıldı. İçerde oynadığı son 4 lig maçının 3'ünde gol yemeyen Galatasaray, toplamda ise içerde oynadığı maçlarda 8 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Galatasaray ayrıca içerde oynadığı lig maçlarında kalesinde 1'den fazla gol görmedi.

GALATASARAY 7 MAÇTIR YENİLMİYOR


Rakibi karşısında son mağlubiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan Galatasaray, daha sonraki 7 maçta 4 kez galip gelirken, 3 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...