Günde 50 kutu kola içiyor!

Günde 50 kutu kola içiyor!

YAŞAM Haberleri

Diet kola bağımlısı Jakki Ballan (42), günde tam 50 kutu diet kola içiyor! Ancak kadının hayatı kabusa dönmüş durumda..

Günde 10 litre diet kola tüketen Ballan, eğer yedekte içeceği yoksa da panikliyor. Ballan, günde tam 16 litre diet kola tüketiyor. Bazı günler günde 50 kutu kola içen kadın, her hafta kendi ağırlığının 2 katı kola tüketiyor. 5 yaşında bir çocuk annesi olan Ballan, ilk diet kolasını 14 yaşındayken denedi. O günden bu güne de bağımlılığı her geçen gün arttı.
Bağımlılığıyla ilgili olarak tıbbi destek alacak olan kadın için hipno-terapi yöntemi düşünülüyor. Bağımlılığına bağlı olarak, Ballan halüsinasyon görüyor, baş ağrısı çekiyor ve anksiyete yaşıyor... Halüsinasyonlarından bahsederken 'havada uçan portakallar' gördüğünü söyleyen çileli kadın, böyle durumlarda kendi kendini sakinleştirmeye çalışıyor.
Daha önce bir kuru temizlemecide çalışan Ballan, işine de bu yüzden ara vermek zorunda kalmış. Bağımlı kadın şimdilerde de bağımlılığı için para yetiştiremiyor. İngiltere'nin Cheshire şehrinde yaşayan kadın, bağımlılığının hayatını olumsuz etkilediğini söylüyor ve ekliyor: "Yeterli sayıda kolam yoksa evden ayrılamıyorum! Çantamda en az iki kutu kola bulunduruyorum." Aşırı kafein almaktan dolayı uyku problemleri de yaşayan kadın, uykusuz kaldığında ise yeniden kolaya sarılıyor. Ve döngü sonsuza uzanıyor… nbsp;Kendisi için neredeyse hiç para harcamayan Ballan, tüm parasını diet kolaya harcıyor. Bağımlılığının ilk yıllarında kırmızı ambalajlı şekerli kola içen kadın, kilo almaya başlayınca diet kola içmeyi tercih etmiş.Tehlikeli alışkanlığı için bugüne kadar 150 bin pound (yaklaşık 550 bin TL) harcayan çılgın bağımlı, 1 saatte 3 kutudan fazla kola tüketiyor.Bağımlılığına bağlı olarak sürekli halüsinasyonlar gören kadın, yıllık 6 bin pound (yaklaşık 22 bin TL) 'unu bu alışkınlığı için harcıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...