Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Galatasaray Beşiktaş derbisinin Muhtemel 11'leri

İşte Galatasaray Beşiktaş derbisinin Muhtemel 11'leri

SPOR Haberleri

Günün Maçı! Galatasaray Beşiktaş maçı bu akşam saat 19:00'da oynanacak.Galatasaray Beşiktaş, Arena'da kozlarını paylaşacak.

2014 yılının ilk derbisinde Galatasaray, TT Arena'da Beşiktaş'ı konuk ediyor. Galatasaray ile son haftalarda büyük çıkış yakalayan Beşiktaş mutlak üç puan için sahada yer alacak. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında lig ikincisi Beşiktaş ile üçüncü Galatasaray, 2014'ün ilk derbisinde karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak dev maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Bu dev heyecanı Milliyet.com.tr farkıyla canlı takip edebilirsiniz.


DERBİNİN GALİBİ ÖNCEDEN BELLİ
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün yapılacak derbi, Türkiye'nin en pahalı 3 takımından 2'sini karşı karşıya getirecek. Ancak derbinin ekonomik anlamda kazananı sonuç ne olursa olsun Galatasaray olacak. Sarı-kırmızılı takım stadın içerisindeki GS Store ve bilet hasılatından 4 milyon liraya yakın para kazanacak.


ZEMİNDE SON DURUM
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Juventus maçıyla birlikte bozulan ve toparlanması için o günden bu yana çok özel bir çalışma yapılan Türk Telekom Arena zemini şu an oldukça iyi durumda. Tokatspor maçıyla birlikte zeminin toparlanmadan bozulabileceği endişesini taşıyan zemin görevlilerinin de raporu üzerine, kupada oynanan diğer iki maç Atatürk Olimpiyat'ta oynandı. Zeminin iyi dinlenmesi ve bu bakım sonrası derbide sorunsuz bir görüntü sunması bekleniyor.


YOĞUN İLGİ


Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbiye medya büyük ilgi gösteriyor. Dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) yoğun biçimde akreditasyon başvurusu yapıldı. Derbiyi, Türk Telekom Arena'nın basın tribünü kapasitesi oranında 206 gazeteci ile saha içinde 69 foto muhabirinin takip edeceği, bir yabancı basın mensubunun da derbi maçında görev alacağı açıklandı.


GÖRSEL ŞOV HAZIRLIĞI


Türkiye bu akşam oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisine kitlenirken, sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesi için büyük bir görsel şov hazırladı. Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın başkanı Veysel Giley, bu hazırlıkları Twitter aracılığıyla duyurdu.


AYSAL'DAN DEV PRİM


Kritik maçlar öncesi Florya'daki buluşmada, Ünal Aysal, İtalyan çalıştırıcıya, "Beşiktaş'ı yenelim, Chelsea'yi de eleyelim. 1 milyon dolar paket prim cebinizde" müjdesini verdi.


ZİRVE İÇİN KRİTİK VİRAJ


Lider Fenerbahçe'nin takipçileri Beşiktaş ile Galatasaray, yarınki randevuda zirve yarışından kopmamak için mücadele edecek. 47 puanla 22. haftaya lider giren Fenerbahçe'nin ardından ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 42, üçüncü Galatasaray'ın ise 41 puanı bulunuyor.


EN GOLLÜ MAÇLAR


Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son lig maçları oldukça gollü geçiyor. İki takım arasında yapılan son 6 lig maçında futbolseverler toplam 23 gol izledi, maç başına gol ortalaması 3,83 oldu. Son 6 maçta Galatasaray 15, Beşiktaş ise 8 gol attı. Son randevuda Galatasaray 2-1 öndeyken yarıda kalan maç hükmen 3-0 Galatasaray lenihe tescil edildi.


G.SARAY 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR


Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 7 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçta 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.


BURAK HIRS KÜPÜ


Galatasaray'ın ligde yaptığı 10 iç saha maçında ise en fazla gole imza atan isim Burak Yılmaz durumunda. Bu sezon kendi seyircisi önünde kaydettiği 7 golün tamamını bu kulvarda bulan Burak'ı, iç saha maçlarındaki 8 golün 6'sını ligde üreten Sneijder takip etti. Hollandalı futbolcu, diğer 2 golünü ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attı. Burak ile Sneijder'in ardından iç sahadaki lig maçlarında Drogba ve Selçuk İnan üçer gol atma başarısı gösterirlerken, Eboue, Chedjou, Umut Bulut ve Çaykur Rizespor'a kiralanan Engin Baytar da birer kez skora katkı yaptı.


KARTAL'IN SİLAHI ALMEIDA!


Hugo Almeida bu sezon geride kalan 21 haftada 12 gol kaydetti. (Galatasaray maçı hükmen sonuçlandığı için golü dahil edilmedi) Almeida böylece Süper Lig kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması altında 25 lig maçında 11 gol atan Portekizli, geçen sezon 9 gol, 2010-11 sezonunda 4 gol atmıştı. Almeida 2 gol daha atarsa lig bazında tüm kariyerinin en golcü sezonuna ulaşacak.


MUHTEMEL 11'LER


Galatasaray: Muslera, Semih, Chedjou, Hakan, Sabri, Telles, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba, Burak.


Beşiktaş: Tolga, Franco, Dany, Necip, Motta, Atiba, Veli, Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Almeida.


Saat: 19:00
Yayın: Lig TV
Hakem: Cüneyt Çakır
Stat: TT Arena

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...