BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > ‘Zeytinin dramı’

‘Zeytinin dramı’

Zeytİncİlİkte başa güreşiyoruz. Tam 250 bin aile zeytincilikle geçiniyor. Ama ürettiğimiz bu değerli gıdanın tüketiminde aynı başarıyı gösteremiyoruz. Zira Yunanlılar bizden otuz kat fazla tüketiyor.



Doktorlar, medyada giderek yoğunlaşan margarin reklamları yüzünden, halkın yağ tüketimi konusunda yanlış yönlendiğini açıkladı. Bu yanlış şartlandırma sebebiyle; sağlık açısından katı yağlara oranla çok daha faydalı olan zeytinyağının yaklaşık 40 yıldır katı yağların gölgesinde bırakıldığına dikkat çeken doktorlar, “Oysa günümüzde modern tıp, zeytinyağının içerdiği E vitamini sayesinde, insan hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiğini kanıtlamıştır. Ayrıca Dünya Sağlık Teşkilatı, zeytinyağı kullanımının en yoğun olduğu Akdeniz ülkelerinde kalp krizi ve kalp hastalıkları riskinin en alt düzeyde bulunduğunu rapor etmiştir. Ancak 1950’li yıllardan sonra margarin yağı reklamlarının yoğulaşması yüzünden zeytin ve zeytinyağının yararı 40 yıl süreyle gölgelenmiştir” dediler.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT