Ensarioğlu: Başbakan sağ oldukça süreç devam edecek

Ensarioğlu: Başbakan sağ oldukça süreç devam edecek

Politika Haberleri

Diyarbakır adayı Ensarioğlu, Türkiye'nin en önemli projesinin çözüm süreci olduğunu belirterek, "Başbakan sağ olduğu müddetçe süreç devam edecek" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, "Çözüm sürecinin devam etmemesinin tek koşulu bizim ortadan kalkmamızdır. Biz halen varsak çözüm süreci de vardır" dedi. Star Gazetesi Bölge Temsilciliği ziyaret eden Ensarioğlu şöyle konuştu: "Çözüm süreci, sayın Başbakan'ın siyasi hayatından daha değerli bulduğunu söylediği bir konu. Başbakan'ın asla neye mal olursa olsun vazgeçmeyeceği Türkiye'nin en önemli projesidir. Onun için biz ve partimiz var olduğu, Başbakan sağ olduğu müddetçe çözüm süreci devam edecek. Sürecin devamının tek koşulu bizim ortadan kalkmamızdır. Biz varsak çözüm sürecide var. Bu işleri ülkede MİT yürütmeyecek kim yürütecek? Bu işin bir tarafı devletse, bir tarafı da PKK ve lideridir. Öcalan, süreçteki faaliyetleri için kiminle görüşmesi gerekiyorsa onunla görüşür. Yoksa iş olsun diye bende gideyim, o da gitsin yani orası ziyaretgah değil.

Herkesin görevi belli olacak


Dünyada da böyle. Sistem oturuyor. Türkiye'de yasal olmayan hiç bir alan bırakmayacağız. Oslo görüşmelerinde MİT yasasında açık varsa ve bundan birileri faydalanıp süreci sabote edebiliyorsa, MİT'in yürüttüğü bir dış operasyonda TIR'ları sabote edilmeye çalışılıyorsa yasadaki açıklar kapatılmalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...