PC'lerin önlenemez düşüşü sürüyor!

PC'lerin önlenemez düşüşü sürüyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

PC'ler, en karanlık gece ile karşı karşıya. Gerek PC'lerin, gerekse taşınabilir bilgisayarların önlenemez düşüşü sürüyor.

Tablet bilgisayarların ve masaüstü bilgisayarlara kafa tutabilecek akıllı telefonların boy göstermesi, PC'lerin akıl almaz bir düşüş yaşamasına neden oldu. Dünya çapında, PC bilgisayarların pazar payı, 2013 yılının son çeyreğinde yüzde 23 seviyesinde geriledi.PC'ler, Türkiye pazarında paralel bir düşüş yaşayarak, 2013 yılının son çeyreğinde yüzde 22'ye varan bir pazar kaybu gösterdi. Sektör analistleri, güçlenen mobil cihazların yanında, tablet bilgisayarlar için açılan yüzlerce milyon dolarlık ihaleleri de, PC sektöründeki düşüşün nedenleri arasında gösterdi. Genç nüfusun, imaj ve kullanım kolaylıkları ile dikkat çeken taşınabilir cihazlara yönelmesi ve daha profesyonel görünen PC'leri ciddiye almaması da sebepler arasında kabul ediliyor.
DONANIM GÜNLÜĞÜ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...