İşte Erdoğan'ı dinlediği iddia edilen o 2 polis

İşte Erdoğan'ı dinlediği iddia edilen o 2 polis

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın resmi konutundaki gizli dinleme eyleminden sorumlu tuttuğu polislerle ilgili perde arkası bilgiler gün ışığına çıkıyor.

Başbakan Erdoğan'ı dinleyen böceği yerleştiren 2 polisten A.T.'nin ABD'de doktora yaptığı ve dijital teknoloji uzmanı olduğu belirlendi.

A.T.'nin ABD'de doktora eğitimi alıp Türkiye'ye döndüğü, kamera izleme ve dijital teknoloji uzmanı olduğu, bir süre önce Emniyet teşkilatından istifa ederek güvenlik şirketi kurduğu anlaşıldı.

BAŞKAKANLIK KORUMA'DA GÖREVLİLER
Gazetenin siyasi kulislerde konuşulan bilgilere göre, Başbakan, Ak Partili vekillere, basına kapalı toplantıda, ofisine dinleme cihazı koyan isimlerin çoktan yurtdışına çıktığını anlattı. Vekillere iki isim veren Erdoğan, bu isimlerle ilgili soruşturmaların devam ettiğini kaydetti. Erdoğan'ın anlatımları ile birlikte bu isimlerin kim olduğuna yönelik ipuçları da dünkü gazetelerde yer aldı. Yansıyan bilgilere göre, bu isimler, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca başlatılan soruşturma çerçevesinde tespit edildi. Başbakanlık Koruma Dairesi'nde görevli olan polis müdürleri A.T. ve S.D. isimleri toplantıda da dillendirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da gizlilik kararı verdiği adli soruşturmayı bu isimler üzerinden yürütüyor.

İSTİFA ETTİ ŞİRKET KURDU

Şüpheli sıfatıyla dosyada adı geçen polis müdürlerinden A.T.'nin uzun yıllar ABD'de doktora eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi'nde göreve getirildiği belirlendi. Kamera izleme ve dijital teknoloji konusunda uzman olduğu belirtilen 4. sınıf emniyet müdürü A.T.'nin, yaşanan gelişmeler sonrasında, bir süre önce emniyet teşkilatından istifa ederek iş hayatına geçtiği anlaşıldı.

BAŞKA İSİMLE ŞİRKET

Yapılan incelemede, dosyada adı geçen emniyet müdürü A.T.'nin, Kızılay'da kamera sistemleri ve dijital donanımlar üzerine kurulan ve bazı ihalelere giren firmanın "gizli" sahibi olduğu iddiası gündeme geldi. Adı gizli tutulan firma üzerinde yapılan araştırmada, A.T.'nin firmanın faaliyetleri üzerinde söz sahibi olduğu anlaşıldı. Söz konusu firmanın bir süre önce Başbakanlık tarafından gerçekleştirilen dijital kameralı izleme sistemi satın alınması ihalesine girdiği ancak kazanamadağı öne sürüldü.

Polis müdürü A.T.'nin Başbakanlık Koruma Müdürlüğü kadrosundayken Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Diyarbakır'a tayininin çıkarıldığı, A.T.'nin Ankara'dan ayrılıp Diyarbakır'da göreve başladığı ancak çok kısa süre sonra "geçici görev onayı" ile yeniden Ankara'ya tayin edilip Başbakanlık Koruma Dairesi'ndeki görevine devam ettiği ortaya çıktı. Geçici görevle Ankara'ya getirtilen A.T.'nin bir süre sonra da emniyetten ayrılıp dijital sistemler sektöründe iş hayatına atıldığı anlaşıldı. Başbakan'ın yurtdışına çıktığı bilgisini verdiği A.T.'nin son dönemde bu firmaya yoğunlaştığı bildirildi.

GÖREVLİ POLİS ŞİRKETE ÇALIŞTI

Yapılan araştırmalarda, polis müdürü A.T.'nin kendisine yakın olan ve aynı zamanda Başbakanlık Koruma Dairesi kadrosunda görevli bir polis memurunu "sürekli" biçimde söz konusu firmada görevlendirdiği tespit edildi. Bu kapsamda, A.T.'ye bağlı çalışan polis memurunun Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nün nöbet listesinde "görevli" olarak gözükmesine karşın görev yerinde bulunmadığı, firmada görev aldığı saptandı.

S.D DİJİTAL SİSTEMLER KONUSUNDA UZMAN

Polis müdürü A.T.'nin yakını olan ve Başbakanlık Koruma Dairesi'nde görev yapan polis müdürü S.D.'nin de resmi yurtdışı görevde olduğu ortaya çıktı. 4. sınıf emniyet müdürü olan ve dosyada adı geçtiği iddia edilen S.D.'nin, A.T. gibi dijital sistemler üzerinde uzman olduğu ve Başbakanlık Koruma Dairesi bünyesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korunması amacıyla oluşturulan özel bir birimi kurup faaliyete geçirdiği belirtildi.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...