Süper Lig puan durumu, toplu sonuçlar ve maç programı

Süper Lig puan durumu, toplu sonuçlar ve maç programı

SPOR Haberleri

Süper Ligde 22. hafta mücadelesine üç maçla devam edildi. Galatasaray, derbi maçta Beşiktaş'ı 1-0 yenerek ikinci sıraya yükseldi

Yılın ilk derbisinde Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 yendi. Türk Telekom Arena'da oynayan maça baskılı başlayan Beşiktaş, son vuruşlarda başarısız olunca aradığı golü bir türlü bulamadı. İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde Beşiktaş yarı alanında daha fazla topla oynayan Galatasaray, Veysel Sarı'nın yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, 39. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ikinci yarısında ise her iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Galatasaray, ilk yarıda bulduğu golle derbiden 1-0 galip ayrıldı. Beşiktaş galibiyetiyle puanının 44'e çıkaran Galatasaray, bir haftalık aranın ardından tekrar 2. sıraya yükseldi. 42 puanda kalan Beşiktaş ise 3. sıraya geriledi.

Günün ik maçında ise Gaziantepspor ile Akhisar Belediyespor 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip Akhisar Belediyespor, Uğur Demirok'un 59. dakikada attığı golle 1-0 öne geçse de skor üstünlüğünü koruyamadı. Cenk Tosun, Gaziantepspor'a 77. dakikada bir puanı getiren golü kaydetti.

Küme düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor da sahasında Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenerek kritik bir üç puan aldı. Ligde üst üste 2. galibiyetini elde eden Kayseri Erciyesspor'un golleri Murat Yıldırım ve Yasin Öztekin'den gelirken, Murat Akça'nın golü Kardemir Karabükspor'a puan için yeterli olmadı.

Ligde dün oynanan 22. haftanın açılış maçında Bursaspor, Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...