CHP'ye Beşiktaş şoku! Aday listesi reddedildi

/ Kaynak: AA
CHP'ye Beşiktaş şoku! Aday listesi reddedildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul İl Seçim Kurulu, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun kararını iptal ederek, CHP'nin ilk aday listesinin geçerli olduğuna karar verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP'nin, Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'in İlçe Seçim Kurulu'na verdiği aday listesine itirazda bulunarak, son teslim gününden 1 gün sonra yeni bir listeyi İlçe Seçim Kurulu'na verdiğini tespit ettiklerini belirterek, "Asıl vahim olan 19 Şubat'tan sonra verilen yeni liste, Beşiktaş Seçim Kurulu tarafından kabul ediliyor. Buna itirazımız neticesinde, İstanbul İl Seçim Kurulu, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun kararını iptal ederek, ilk listenin geçerli olduğuna karar verdi" dedi.

Şentop, CHP'nin, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, aday listesini İlçe Seçim Kuruluna teslim etmek üzere, İlçe Başkanı Uğur Gedik'i yetkili kıldığını, ancak Gedik tarafından 12 Şubat'ta teslim edilen listeye ise sonradan itirazda bulunduğunu söyledi.

CHP'nin, Uğur Gedik için, "Partimiz adına aday listesini sunmak, alındı belgesini almak, her türlü eksiklikleri tamamlama ve aday listesine ilişkin itirazlarını sunmak dahil her türlü işlemi yürütmek üzere aşağıda bilgileri bulunan parti görevlimiz yetkili kılınmıştır" yönünde yazılı yetki belgesi verdiğini belirten Şentop, bu belgede Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreterin imzasının yer aldığına işaret etti.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'in de aldığı yetki belgesiyle, aday listesini, 12 Şubat'ta İlçe Seçim Kurulu'na teslim ettiğini anlatan Şentop, "Sonra enteresandır, 19 Şubat'ta, yani listelerin verilmesinin son tarihi olan gün bitmiş, ertesi gün, Genel Merkez tarafından Beşiktaş İlçe Seçim Kuruluna bir dilekçe verilmiş ve aday listesi üzerinde Uğur Gedik tarafından oynama yapıldığı bildirilmiştir" diye konuştu.

CHP Genel Merkezi'nden alınan ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamayligil imzalı, 19 Şubat 2014 tarihli gönderilen yazıda, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'in sahtekarlık yapmakla suçlandığını aktaran Şentop, şunları kaydetti:

"Yazıda, 'CHP Beşiktaş ilçesinden aday olan kişiler, partimizin Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen ve yetkili kılınan komisyon tarafından şekillendirilen, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından imzalanan, İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmek üzere hazırlanan liste üzerinde, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik tarafından yetkisi olmadığı halde tahrifat ve sahtekarlık yapılmıştır.' Genel Merkez, ilçe başkanı için söylüyor, 'listeyi değiştirmiştir' diyor.

Burası da yeterli değil. Asıl vahim tarafı, süre dolduktan sonra, 1 gün sonra verilen listeyi de Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim geçerli kabul ediyor. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun bu kararına karşın İstanbul İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Buna itirazımız neticesinde sonradan verilen liste reddedilip ilk liste dikkate alındı, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun kararını iptal ederek, ilk listenin geçerli olduğuna karar verdi."

-"İlçe Teşkilat Başkanını sahtekarlıkla suçlayan bir parti var ortada"

"Kendi teşkilatına güvenmeyen, İlçe Teşkilat Başkanını sahtekarlıkla suçlayan bir parti var ortada" diyen Şentop, şöyle konuştu:

"Bizi ilgilendirmez, kendi iç sorunları. Bizi ilgilendiren kısmı listenin zamanında verilip verilmediğidir. Vaktinde listeni vereceksin, veremediysen onun neticesine, sonucuna katlanacaksın. Masa başında teşkilatla olan problemlerini seçim kurullarına çözdürmeye çalışmak, CHP'nin eski adetleridir zaten."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...