Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de ilk kez 4K teknolojisiyle canlı maç yayını yapıldı

/ Kaynak: AA
Türkiye'de ilk kez 4K teknolojisiyle canlı maç yayını yapıldı

SPOR Haberleri  / AA

Dijital yayın platformu Digiturk ile Sony, Galatasaray - Beşiktaş derbisini 4K teknolojisi ile canlı olarak yayınladı.

Digiturk açıklamasına göre, İstanbul W Hotel'de, Galatasaray-Beşiktaş maçına özel olarak düzenlenen etkinliğe katılanlar, Türkiye'de ilk kez, canlı bir 4K maç yayınına tanıklık etti. Dünya Kupası finalinde kullanılacak ve dünyada yalnızca 8 adet bulunan 4K canlı yayın kamerasının 4'ü bu maçta kullanıldı.

Sony ve Digiturk'ün etkinliğinde gerçekleşen özel yayında, canlı çekimi yapılan 4K maçın görüntü sinyalinin iletimi yapıldı.

Digiturk ve Sony böylece ikinci nesil sinyal iletimi teknolojisini beklemeden, uygulaması daha zor olan ilk nesil 4K sinyal iletim teknolojisini kullanarak ilk 4K canlı yayınını gerçekleştirmiş oldu.

Eutelsat uydu operatörü sinyalin iletimi için uydu kapasitesi sağlayarak Sony ve Digiturk işbirliğine katkıda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sony Eurasia AŞ Genel Müdürü Hiroshi Kikuchi, 4K teknolojisinin tüm sektör için çok yeni bir teknoloji olduğunu belirterek, Sony olarak bu teknolojinin her aşamasında bulunarak tüketicilere bu deneyimi eşsiz kılmak için çabaladıklarını ifade etti.

4K çekim noktasından nihai tüketicilerin evlerindeki TV'lere kadar her bir aşamada Sony olarak 4K dünyasının oluşturulmasına katkıda bulunduklarını aktaran Kikuchi, tüketici tarafında ilk defa 2012 yılında tüketicilerin beğenisine sundukları 4K TV'lerinin genişleyerek 85" den 49" e kadar geniş bir aileye ulaştığını dile getirdi.

Kikuchi, amaçlarının bir Sony vaadi olan en iyi görüntü ve ses deneyimini tüketicilerin evlerine sokabilmek olduğunu vurguladı.

Yayıncılık tarafında ise 4K yayınların tüketicilerin evlerine girmesi için çalışmalara olanca hızıyla devam ettiklerine işaret eden Kikuchi, Türkiye'de ilk olarak Digiturk ile beraber yaptıkları bu etkinliğin aslında bunun bir yansıması olduğuna dikkati çekti.

Kikuchi, bu alandaki çalışmaların ileriki dönemde de hız kazanarak süreceğini vurgulayarak, Digiturk iş birliği ile gerçekleşen 4K maç yayınının ardından yenilikçi çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem ise Digiturk'ün geleceğin teknolojilerine sürekli yatırım yaptığını ve bu kapsamda pek çok ilke imza attığını belirterek, henüz gerekli altyapı ve cihaz yaygınlığı bulunmadığı halde Türkiye'nin ilk 4K test yayınını önceki aylarda gerçekleştirerek geleceğin teknolojisine bugünden hazır olduklarını gösterdiklerini ifade etti.

Bunu bir adım daha ileri götürerek 4K kalitesinde ilk canlı maç yayınını da gerçekleştirdiklerini kaydeden Özerdem, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Sony ile birlikte düzenledikleri etkinlikte, bu derbi yayınının gerek her iki markanın geleceğin teknolojisine ne kadar hazır durumda olduğunu göstermesi gerekse 4K teknolojisinin televizyon ve maç keyfini ne derece artırdığını gözler önüne sermesi açısından önemli ve heyecan verici bir deneyim olduğunu dile getirdi.

Özerdem, geleceğin teknolojisi ile yapılan bu yayınla izleyenlere gelecekten bir kesit sunduklarının altını çizdi.

Bir anlamda, gelecekten canlı yayın yaptıklarını aktaran Özerdem, 2013 yılının Mart ayında Türkiye'nin ilk 4K test yayınını yapan ve 4K yayın için tüm hazırlıklarını tamamlayan Digiturk olarak, 4K teknolojisi için dünyada ve Türkiye'de gerekli altyapı oluşur oluşmaz, üyelerini 4K futbol heyecanıyla evlerinde ve iş yerlerinde buluşturacaklarını da vurguladı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...