Muhaliflerin zaferi

Muhaliflerin zaferi

DÜNYA Haberleri

Parlamento, Devlet Başkanı'nı görevden aldı. Seçimler, 25 Mayıs'ta yapılacak. "Demir Leydi" ise 3 yıl sonra serbest bırakıldı.

YANUKOVİÇ DEVRİLDİ, TİMOŞENKO ÖZGÜR

Ukrayna'da 100'e yakın kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrasında iktidar ve muhalefet bir anlaşma imzalayarak şiddet olaylarının önüne geçmişti. Ancak ülkede tansiyon hâlâ yüksek. Kiev'den Rusya sınırındaki Kharkiv'e giden Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, parlamento tarafından görevden alındı. Ayrıca 25 Mayıs'ta devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmasına karar verildi. Bu girişimi "darbe" şeklinde nitelendiren Yanukoviç, görevini ve ülkeyi terk etmeyeceğini söyledi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra "Demir Leydi" lakaplı eski Başbakan Yulya Timoşenko (53), serbest bırakıldı. 2011'de Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasından haksız kazanç elde ettiği suçlamasıyla hapse mahkum edilen Timoşenko, tedavi gördüğü hastaneden bir araçla ayrıldı. Muhaliflerin Timoşenko'nun liderliğinde toplanabileceği iddia ediliyor. Timoşenko'ya yakınlığıyla bilinen Arsen Avakov, İçişleri Bakanı; Aleksandr Turçinov Meclis başkanı seçildi.

KIZIYLA HASRET GİDERDİ, EYLEMCİLERE SESLENDİ

Dün akşam Kharkiv'den uçakla Kiev'e gelen eski başbakan Timoşenko, havaalanında kızı Yevgenia'ya sarılarak hasret giderdi. Timoşenko, daha sonra çok sayıda göstericinin öldüğü Gruşevski Caddesi'ne, oradan da Bağımsızlık Meydanı'na giderek yaklaşık 100 bin kişiye seslendi. Göstericileri "kahraman" olarak niteleyen Timoşenko, bundan sonra hiç kimseye onurlarına dokunma izni vermeyeceğini vurguladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...