Semih derbiye damgasını vurdu! Penaltıyı da söylerdim

Semih derbiye damgasını vurdu! Penaltıyı da söylerdim

SPOR Haberleri

'Cüneyt Hoca sorduğunda gerçeği anlatmam gerekiyordu. Sonuç penaltı da olsa yine bunu dile getirirdim'

Galatasaray-Beşiktaş derbisine Semih Kaya'nın müthiş fair-play hareketi damgasını vurdu. nbsp;Mücadelenin 54. dakikasında Olcay Şahan ile Semih Kaya'nın top kapma mücadelesinde meşin yuvarlak Semih'e çarpıp kornere çıktı. Ancak karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, aut kararı verdi. İşte bu andan sonra pozisyonun kahramanı Semih Kaya, Çakır'ın yanına giderek topun kendisinden dışarı çıktığını itiraf etti. Bunun üzerine Çakır, kararını değiştirip kornere hükmetti. Bu sırada Cüneyt Çakır'ın genç savunmacının elini sıkıp tebrik etmesi dikkat çekerken, Beşiktaşlı bazı oyuncular ve taraftarların da Semih'i alkışladığı gözlendi. Kullanılan korner atışında Beşiktaş eli boş dönerken, sarı-kırmızılı oyuncunun bu davranışı sosyal medyada da taraflı-tarafsız herkes tarafından övgü aldı.Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Semih Kaya, "Futbolda güzel şeyler bunlar. Cüneyt Hoca bana pozisyonu sordu, ben de doğrusunu söyledim. Gol de yiyebilirdik ama doğruyu anlatmayı tercih ettim. Benim karakterimde bu var. Ceza sahası içinde de olsa derbi maçı da olsa penaltıyı hocayı ikaz ederdim. Cüneyt Hoca bana sorduğunda mecburdum zaten doğruyu söylemeye. Haksız kazanç olmasını istemezdim. Yine aynı şey olsa, yine yapardım" diye konuştu. Sarı-kırmızılı futbolcu maç için ise "Beşiktaş puan sıralamasında önümüzdeydi. İyi mücadele ettiğimize inanıyorum. İlk yarıda bocalamamız oldu ama önde tamamladık, bu da bizim için iyi oldu. Futbolseverlere iyi bir maç izlettiğimize inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Ergün: nbsp;
Bu örnek teşkil etmeli
Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, karşılaşmada korner pozisyonunda hakemi uyaran Semih Kaya'nın örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Ergün, "Övgüye değer bir hareketti. Kendisinden o beklenirdi zaten. Bu tür hareketlerin yeşil sahalarda örnek teşkil etmesini diliyorum" nbsp;dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...