Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak, havaalanı ile uçuşa geçti

Şırnak, havaalanı ile uçuşa geçti

Ekonomi Haberleri

Yıllarca terörle anılan Şırnak'ta Temmuz 2013'te açılan havaalanı ile ihracat arttı, ticaret kolaylaştı, güvenli seyahat sağlandı...

Açılan havaalanları bulundukları şehri de uçurdu. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında açılan Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı'nda 435 uçak seferi ile 37 bin 903 iç hat yolcu taşındı. Şırnak'taki gelişme, hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısındaki artışla kalmadı. Yılda 11 milyar dolarlık ihracata imza atan 500 lojistik şirketi de yeni havalimanı ile cirosunu artırdı. Şırnak Havaalanı, bölgedeki iş adamlarının Dubai ve Londra'ya 5 saatte ulaşmasına da imkân sağlarken, Bingöl, Kastamonu gibi illerde açılan havaalanları, bu illeri de hızla büyüttü.

nbsp; nbsp; Öte yandan, 2002'ye kadar sadece 26 havaalanı bulunan Türkiye'de, son 11 yılda 16 havaalanı aktif hale getirilirken 17 tanesi inşa edilerek hizmete açıldı. Geçtiğimiz sene Şırnak'ın yanı sıra Bingöl, Kastamonu havaalanları da hizmete açıldı Yapımı devam eden Hakkari, Çukurova, Ordu-Giresun ve İstanbul 3. Havalimanlarının tamamlanmasıyla birlikte toplam havalimanı sayısı 56'ya ulaşacak. Türkiye'de şu an iç hatlarda 7 havayolu işletmesi tarafından 7 merkezden toplam 52 noktaya uçuş yapılıyor. Dış hatlarda ise ikili anlaşmaları ile 78 noktadan, 236 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor.

Buket Güven ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...