Renk körleri faturaları rahatça okuyabilecek

/ Kaynak: AA
Renk körleri faturaları rahatça okuyabilecek

YAŞAM Haberleri  / AA

Bakan Elvan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), haberleşme sektöründeki faturalara ilişkin yeni düzenleme yaptığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), haberleşme sektöründeki faturalara ilişkin yeni düzenleme yaptığını belirtti. Düzenleme ile faturaların daha şeffaf ve daha anlaşılır hale getirileceğini vurgulayan Elvan, "Faturalara çeki düzen gelecek. Böylece vatandaşlarımızın fatura mağduriyeti de azalacak" diye konuştu. Elvan, şunları kaydetti: "Öncelikle faturaların basit bir şekilde düzenlenmesi, sade ve okunabilir olması gerekiyor. Özellikle tarife veya ücretlerin herhangi bir tereddüde yol açmayacak açıklıkta faturalarda yer alması şart. Ayrıca, faturalar renk körlüğü olanların da okuyabileceği şekilde hazırlanacak.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...