Diplomalı gurme şefler Ege mutfağında yetişecek

Diplomalı gurme şefler Ege mutfağında yetişecek

Ekonomi Haberleri

Sepil Holding bünyesinde açılan dört restoran, Ege Mutfak Sanatları Akademisi'nde yetişecek şef adayları için 'eğitim laboratuvarı' olacak

Londra Borsası'na kote tek Türk şirketi Genel Energy'nin kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, bu yıl Sepil Holding bünyesinde yeme-içme sektörüne başlangıç sermayesi olarak 10 milyon dolar ayırdı. İkisi Ankara'da, ikisi ise İzmir'de planlanan restoranların ardından sıradaki adımın yemek okulu açmak olduğunu belirten Sepil, bu restoranlar yemek okulunun 'laboratuvarı' olacağını söyledi. nbsp; Ege Mutfak Sanatları Akademisi'nin, orta vadedeki hedefi ise bir vakıf üniversitesine dönüşerek, 'diplomalı gurme üniversite' statüsüne kavuşmak. Yeni yatırımları ile büyüme arzusundan ziyade, uluslararası düzeyde şefler yetiştirmeyi ve makul fiyatlarla herkesin ulaşabileceği bir standart sunmayı amaçladıklarını belirten Mehmet Sepil "İzmir projelerimiz için de Kuzey İspanya'nın Bask bölgesinden, dünyada en çok Michelin yıldızlı restoranın yer aldığı 'gastrominin merkez üssü' kabul edilen San Sebastian kentinden, yine Michelin yıldızlı bir şef olan Daniel Lopez ile anlaşma yaptık" dedi. Mehmet Sepil, bu yeni sektörde Hayal Kahveleri, Lacivert, Zarifi ve Osmani'nin kurucusu Fehmi Yaşar ve İzmirli İşadamı Cevat Akgerman ile ortak… İzmir ve Alaçatı'daki restoranların isimlerini MaNCar olarak belirlediklerini söyleyen Fehmi Yaşar, "Türkiye'nin petrol zenginliği yok. Fakat Ege'nin petrolü olmasa da mutfak zenginliği var. Bunu milli bir değer olarak öne çıkarmak istiyoruz. Alaçatı ve İzmir'deki restoranların ardından kuracağımız Ege Mutfak Sanatları Akademisi'nde, Michelin yıldızlı şefler yetiştirmeyi hedefledik" dedi.

Ekonomi Servisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...