Sofuoğlu ilk yarıştan çekildi!

/ Kaynak: AA
Sofuoğlu ilk yarıştan çekildi!

SPOR Haberleri  / AA

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda kaza yaparak ilk yarışa veda etti.

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Avustralya'nın Melbourne kentindeki 4 bin 445 metrelik Phillip Island pistinde yapılan 2014 sezonunun ilk yarışına, ilk cepten başlayan Mahi Racing India takımından Kenan Sofuoğlu, startta yerini korusa da Hollandalı Michael Van Der Mark, Sofuoğlu'nu geçerek ilk turu lider tamamladı. Dördüncü turda bu kez Sofuoğlu, yaptığı atakla Hollandalı rakibini geri bıraktı ve liderliği ele geçirdi. Milli motosikletçi Sofuoğlu'nun ilk sırada girdiği 7. turda, yarışı 16. sırada götüren CIA Honda takımından Jack Kennedy'nin motosikletinin motoru alev aldı. Kennedy'nin motosikletinden dökülen yağın pisti tehlikeli hale getirmesi nedeniyle kırmızı bayrak sallandı ve yarışa ara verildi. Pistin temizlenmesi sonrası yarış komiserleri, 5 turluk ikinci bir yarış yapılmasına karar verdi. Sofuoğlu, Coghlan ve van der Mark üçlüsü ikinci startta en öndeki cepte yer aldı.


Zafer Fransız Cluzel'in
İlk turu önde geçen 2007, 2010 ve 2012 şampiyonu Sofuoğlu, ikinci turda kaza yaparak arka sıralara geriledi. Milli sporcudan bir tur sonra da Van der Mark kaza yaptı. İki isim de büyük farkla geride olmalarına rağmen mücadeleye devam etti ancak devamında çekilme kararı aldı. İki favori ismin yarışa veda etmesiyle liderliği alan Florian Marino ile takipçileri Julse Cluzel, Raffaele De Rosa ve Kev Coghlan arasında son metrelere kadar büyük rekabet yaşandı. Bu isimler arasından sıyrılan Fransız sporcu Cluzel, İtalyan markası MV Agusta'ya Supersport Şampiyonası'ndaki ilk zaferini yaşattı. Coghlan ikinci, De Rosa ise üçüncü oldu. Dünya Supersport Şampiyonası'nın 2. yarışı, 13 Nisan'da İspanya'daki Aragon pistinde koşulacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...