Doping müptelası sporcular var

/ Kaynak: AA
Doping müptelası sporcular var

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, dopingin müptelası olan ve alışkanlık haline getiren sporcuların olduğunu söyledi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, halter sporunda dopingin önüne geçmek için mücadele verdiklerini ve yüzde 95 oranında başarılı olduklarını belirterek, "Dopingin müptelası olan, alışkanlık haline getiren sporcular var" dedi. nbsp;Marmaris'te düzenlenen Halter Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Taşpınar, göreve gelmelerindeki en büyük amaçlarının doping olaylarının önüne geçmek olduğunu söyledi. İsrail'de yapılan Avrupa şampiyonasında 21 Türk haltercide doping çıktığını hatırlatan Taşpınar, "Bunun üzerine federasyon başkanı arkadaşımız istifa etti ve seçimle biz göreve geldik. Doping konusunda çok sıkı tedbirler aldık. Her uluslararası şampiyona öncesi sporcuları kamplarda hazırladık. Tüm kamplarımızda ve şampiyonalar öncesinde sporculardan numuneler aldık. Sporculara doping konusunda göz açtırmıyoruz" diye konuştu. nbsp;Türkiye şampiyonalarında da benzer uygulamayı yaptıklarını ifade eden Taşpınar, seçtikleri 50-60 sporcudan numuneler aldıklarını anlattı. Doping nedeniyle federasyon olarak 47 sporcuya 2 yıl müsabakalardan men cezası verdiklerine dikkati çeken Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan böyle doping olayı yaşanırsa sporcuların antrenörlerine de ceza vereceğiz. Türkiye Halter Federasyonu olarak dopingin önüne geçilmesi konusunda yüzde 95'e yakın başarılı olduk. Ümit ediyorum ki antrenörlerimiz artık bu tür şeylere tevessül etmeyecek ancak uzun yıllardan beri doping, olan bir şey. Bu böyleydi ve herkes buna alıştı. Birden de bunu bırakması kolay değil. Doping sigara gibi, 'bırakayım' deyince birden bırakılmıyor. Dopingin müptelası olan, alışkanlık haline getiren sporcular var ancak şu anda sıfıra yakınız, arada tek tük çıkarsa da gerekli cezaları veriyoruz."


Yeni Naim"ler için tarama yapılıyor
Yerli sporcu olarak olimpiyatlarda madalya alan tek haltercinin Nurcan Taylan olduğunu dile getiren Taşpınar, olimpiyatlardaki büyük başarıları göçmen sporcuların elde ettiğini vurguladı. Naim Süleymanoğlu ile Türkiye'de halterin zirveye oturduğuna işaret eden Taşpınar, Süleymanoğlu gibi sağlam kemik ve adale yapısına sahip sporcu yakalayabilmek için tarama yaptıklarını bildirdi. nbsp;"Halteri sadece kısa boylular yapar" düşüncesinin yanlış olduğuna değinen Taşpınar, "Dünyada ağır sıklet halterciler çok uzun boylu. Küçük sıkletlerde kısa boylular daha başarılı oluyor. Halter çok güzel ve sağlıklı bir spor. Tüm velileri çocuklarını halter sporuna yönlendirmeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye'de 38 ilde bin 400 sporcunun halter yaptığını bildiren Taşpınar, 10 ay gibi kısa bir sürede bu sporu 15 ile daha yaydıklarını kaydetti. Taşpınar, gerekli antrenör ve malzeme desteği sağlayarak halter sporunun bu yıl sonuna kadar 70 ilde yapılır hale gelmesini sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...