Irak'ta dünün özeti: Silahlı saldırı, suikast, bombalama

/ Kaynak: AA
Irak'ta dünün özeti: Silahlı saldırı, suikast, bombalama

DÜNYA Haberleri  / AA

Musul İl Meclisi üyesi Lokman Necim'in kardeşi Riyad Necim, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Ülkede dün meydana gelen olaylarda 8 kişi öldü.

Musul İl Meclisi'nin Türkmen üyesi Lokman Necim'in aynı zamanda koruması olan kardeşi Riyad Necim'in, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre Riyad Necim, sabah saatlerinde çocuğunu okula bıraktıktan sonra silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Otomobilinde suikaste uğrayan Necim, hayatını kaybetti. Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, saldırganların Necim'in aracını kurşun yağmuruna tuttuklarını bildirdi. Polis, kimliği belirsiz saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.


8 KİŞİ ÖLDÜ, 12 ASKER VE POLİS YARALANDI


Irak'ın batısındaki el-Enbar ilinin er-Ramadi kentinde ordu karargahına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, 3 askerin öldüğü, 5 askerin yaralandığı bildirildi.
AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Enbar iline bağlı Ramadi kent merkezinde bir intihar eylemcisi, kullandığı aracı ordu karargahının önünde infilak ettirdi. Saldırıda eylemcinin yanı sıra 3 asker hayatını kaybederken, 5 asker yaralandı.
Saldırıda 2 askeri araç yanarak kullanılmaz hale geldi.
Ordu güçlerinin bölgede güvenlik kordonu oluşturduğu ve yaralıların çevre hastanelere nakledildiği öğrenildi.
Öte yandan, Irak'ın kuzey doğusundaki Bakuba kentinin güvenlik noktasında bugün meydana gelen şiddet olaylarında bir albay ve 4 polis memurunun hayatını kaybettiği bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz kişiler tarafından Bakuba kent girişindeki güvenlik noktasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olay yerinde görev yapan albay Faruk Casim et-Temimi ile 4 polis memuru açılan ateş sonucunda hayatını kaybetti. Kontrol noktasında görevli 7 polis ise yaralandı.
Irak'ta Maliki hükümetine karşı düzenlenen protestolara verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed Alvani'nin, 28 Aralık'ta Enbar'daki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınması ve ardından gerçekleştirilen gösterilere müdahale edilmesi üzerine, nüfusun çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu Enbar ilinin Felluce ve Ramadi kentlerinde, ordu birlikleriyle silahlı aşiret grupları arasında çatışmalar başlamıştı. Kendilerini "Aşiret Devrimcileri" olarak tanıtan bu gruplar, talepleri yerine getirilinceye kadar savaşmaya devam edeceklerini bildiriyor. Irak ordusu ise bölgede Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) unsurlarının bulunduğunu gerekçe göstererek geniş çaplı operasyonlar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...