'Para bizde, Money bizde Türkiye'yi biz yönetiriz'

'Para bizde, Money bizde Türkiye'yi biz yönetiriz'

GÜNDEM Haberleri

Seçim çalışmalarını dün Sivas'tan başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün de Afyon'da miting yaptı. Başbakan halka seslendi.

Ayfon'da vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: Biz partimizin kuruluşunu burada 2002 yılında Afyon'da yaptık. İnşallah emaneti sizlere devredeceğiz. Onun için iyi yetişmeniz lazım. Oturduğumuz yerde kalanlardan olmak istemiyoruz. 2002 seçimlerinde yüzde 34,5 oy ile başladık 2011'de Türkiye genelinde yüzde 50'ye Afyon'da yüzde 60 oy aldık. Afyonkarahisar demokrasi mücadelesinde milli iradenin güçlenmesinde değerli kardeşlerim büyük Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde sancağı taşımaya devam ediyor. Desteğiniz, katkınız ahde vefanız teveccühünüz için Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim birliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Bugün bu mitingle Afyonda çok büyük bir açılış törenini de gerçekleştiriyoruz. Afyon ve ilçelerinde 1 milyar 124 milyonluk yatırımı resmi olarak hizmete açıyoruz. Ne demek bu 1 katrilyon 124 trilyonluk yatırım. Hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkür ediyorum. nbsp;
1950 yılından bugüne kadar Türkiye'de konuşulan tartışılan çok önemli bir konu var. Nedir bu konu, nedir bu tartışma. Evet, 1950'den beri ülkemizde Türkiye'yi kim yönetecek bunun tartışması yapılıyor. CHP diyor ki Türkiye'yi sadece biz yönetiriz. İktidarda olsak da biz yönetiriz muhalefette olsak da biz yönetiriz. Medya diyor ki Türkiye'yi biz yönetiriz. Manşetlerimizle Türkiye'ye biz istikamet çizeriz. Bazı işadamları diyor ki para bizde many bizde Türkiye'yi biz yönetiriz. Elitler, seçkinler o çeteler o mafyatik yapılanmalar o paralel çeteler diyor ki Türkiye'yi biz yönetiriz. Gazi Mustafa Kemal ve ilk Meclis 1920 yılında onlar ne diyordu Türkiye'yi millet yönetir. İşte Merhum Menderes çıktı, 1950'de hayır dedi. Türkiye'yi Egemen güçler siz değil millet yönetecek dedi. Yeter söz milletindir dedi. Aynı şekilde biz de Afyon'dan yola çıkarken ne dedik Türkiye'yi millet yönetecek. Söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir dedik.
nbsp;
Milletin kararına itibar etmeyenler şuanda ittifak yaptılar. Milletin iradesini gaspetmenin mücadelesini veriyorlar. Gezi olaylarından itibaren başlayan tartışma bunun tartışmasıdır. Türkiye'yi kim yönetecek. Hiç kusura bakmasınlar bizbu emaneti hiç kimseye vermeyiz. Bu iradeyi hiç kimseyle paylaşmayız. Milletin emanetini milletin yetkisini çalmaya çalışanlara asla göz yummayız. Merhum Menderes'in yetkiyi kararı millete devretmesinden başta bu CHP olmak üzere bu seçkinler ve medya çok rahatsız oldular. Şunu açık açık söylüyorum. Bundan 54 yıl önce. Merhum Menderes'e ne yaptılarsa hangi tuzakları kurdularsa şuanda bize de aynısını yapılorlar. Manşetlere bakın. Bugün atılan manşetlerle 54 yıl öncesinin manşetlerinin aynı olduğunu göreceksiniz. Sokak olaylarına bakın aynı. CHP'nin tavrına bakın aynı. İşveren çetelerin tavrına bakın aynı. Merhum Menderes'e hangi iftiraları attılar. Örtülü ödenekten dava açtılar, aynısını bize yamak istiyorlar. 6-7 Eylül provakasyon kokan sokak eylemlerine dava açtılar. İstanbul'da yaptğıı çok önemli yatırımlardan dolayı açtığı yollardan nbsp;dolayı dava açtılar. Çok çirkin iftiralarla Menderes'e malesef milletin gözünden düşürmek için her türlü iftirayı attılar. Tuttu mu hayır tutmadı. Tutmayınca da ipe götürdüler. Menderes bugün var. Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu onlar da var. onları idam edenler var mı. Kimse onları hatırlıyor mu hatırlamıyor. Niye, zalimler hiç bir zaman kalıcı olmaz. Zalimler her zaman zulümleri ile anılır.
nbsp;
Manşetlerle sokak eylemleri ile küresel projelerimize açtıkları davalarla, iftiralarla bir kez daha aynı tuzağı kurmaya çalışıyorlar. Hale bakın ya. Biz şimdi 3. Havalimanı'nı yapmaya çalışıyoruz onu engellemeye çalışıyorlar, Marmaray'ı engellemeye çalıştılar. Ne oldu, engellemeye çalıştı çalıştı çalıştı başarabildiler mi söke söke aldık ve yaptık. Şimdi merak ediyorum engellemeye çalışanlar hangi yüzle Marmaray'a binipte oradan karşıya geçiyorlar. Allah Rahmet etsin Demirağ'a da İnönü engel oldu. Şimdi torunu bizim partimizin milletvekili ama biz yaptık biz başardık. Birinci köprünün karşısına dikildi kim CHP, ikinci köprünün karşısına dikildi CHP, şimdi Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapıyoruz yine karşı çıkıyor kim yine CHP. Denizin altından geçit yapıyoruz ona da karşı çıkıyorlar ama Allah'tan onu göremiyorlar. Ama onlar istese de istemese de bunları yapacağız. Havalimanını yaptık mı yaptık. Bunlara kalsa olur muydu. Bunların böyle bir sevdası yok. Bu kez sertkayaya çarptılar. Bu kez millete tosladılar. Bu millet çok güçlü şekilde iradesine sahip çıktı. Bu millet çok güçlü şekilde sandığa, hükümetine siyasete sahip çıktı. Bu aziz millet kimin ne yapmaya çalıştığını kimin nerede durduğunu görüyor.
nbsp;
Çok ilginç bir belge açıklayacağım. Bunun alt yapısını ortaya koymam lazım. Bundan 10 ay önce. Türkiye'de tarihi nitelikte gelişmeler yaşanıyor. Bir tek ay içerisinde 2013 Mayıs ayında bunu gençlere özellikle çok iyi takip temesi lazım. Niye bunu söylüyorum. Zira 20 yıl önce siz yoktunuz. 20 Yıl öncenin Türkiyesi ile 20 yıl sonra bugünün Türkiyesi çok farklı. Sadece Mayıs ayında
nbsp;
1- İstanbul'da 46 milyar dolarlık 3. Havalimanının ihalesini yaptık, bizim cebimizden bir kuruş çıkmıyor. İhaleye giren 5 ortaklı şirket bunu yapıyor. Ne yapacak 20 yıl çalıştıracak sonra devlete teslim edecekler. Bunu durdurmak istediler ve hala durdurmaya çalışıyorlar. Bu havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 100 milyon. Bunu engellemeye çalışıyorlar.
nbsp;
2- Ankara'da Japonya Başbakanı ile görüşüyorum. Ağırladık misafirim. Nükleer enerji santralini yapacağız Sinop'ta. Maliyeti 22 milyar dolar. Ve yapacaklar, belli bir süre işletecekler sonra onu bize devredecekler. Bu da beyleri rahatsız etti. Sonra ben Japonya'ya gittim. MHP lideri ne diyor geçenlerde gerçekten acınacak bir hali var. Diyor ki bu Başbakan hiç yere inmiyor ki diyor. onu da biz kulaklarından tutup getireceğiz diyor. MHP'nin Genel Başkanı ismini anmak istemiyorum. MHP'nin genel başkanı olan zat sen zaten uçma özürlüsün. Senin ülkeler arası dolaşman zaten mümkün değil. 3,5 Yıl başbakan yardımcılığı yaptın nereye gittin onu söyle. Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki at üstünde kıtalar arası dolaşıyorlardı. Sen laf milliyetçisisin. Sakarya depreminde, Düzce depreminde ne yaptınız onu söyle. Bak bizim iktidarımızda da Van, Simav, Bingöl depremini yaşadık. Şuanda oralar deprem öncesinden daha güzel hale geldi. Neden güçlüyüz, sağlamız anında müdahale ve 1 yılda deprem bölgelerini seyretmedik izlemedik dertliydik güzelleştirdik.
nbsp;
3- İstanbul Boğazı'na Yavuz Sultan Selim köprüsünün temellerini attık. İki kulenin yüksekliği 250 m. İçinde kulesi var. 4 gidiş 4 geliş. Maliyeti 2,5 milyar dolar. 15 Yıl çalıştırıp devlete devredecekler. Ortasında da tren var. Raylı sistem var. İlk defa Türkiye'de bu uygulamayı yapıyoruz dünyada da örnek.
nbsp;
4- İstanbul Borsası ilk defa 93 binin üzerine çıkıyor. Rahat durmadılar kıskandılar ve borsa işte şuanda seviyelere malesef düştü ama yine çıkacak. Peki, Merkez Bankası'nın durumu neydi. 27,5 milyar dolardı döviz rezervi böyle aldık. şuanda Mayıs ayı itibari ile 136 milyar dolara çıkmıştı. Şuanda 130'a filan düştü. İMF yine MHP 23,5 milyar dolarla bize devretti. 3,5 Yıl kaldı 5 yıl kalacaktı ama kalamadı kalacak mecali yoktu, yürütemedi bu ülkeyi gitti. 23,5 Milyar dolar İMF'ye borç şuanda sıfırlandı 14 Mayıs'ta onu sıfırladığımız gibi şimdi İMF bizden borç istiyor. Gösterge faizi biz yüzde 63 seviyesinden aldık MHP'den. Mayıs ayında nereye düştü yüzde 4,6'ya düştü. 4 Kredi derecelendirme kuruluşu art arda Türkiye'nin notunu yükselttiler. Çünkü güçlü bir Türkiye vardı. Güçlü Türkiye kendini dünyada hissettiriyordu. Enflasyonda sanayi üretiminde dış ticarette üst üste rekorlara şahit olduk. Bütün bunlar bir tek ay içerisinde Mayıs 2013'te oldu. Türkiye'nin umudu çoğaldı, heyecanı arttı. Hep birlikte bu gelişmelere sevindik. Bunların yanında çözüm sürecinde önemli mesafe katettik, silahlar sustu. Nevruz bütün Türkiye'de kutlandı coşkuyla barış huzuruyla. Ölümler sona erdi, gözyaşlarını dindirdik. terör engeli hamdolsun çok çok farklı konuma düştü.
nbsp;
Türkiye'yi zincirlerinden prangalarından hamdolsun kurtarma noktasına geldik. Tarihimizin en başarılı Mayıs ayını yaşarken bir el devreye girdi, Ağaç bahanesi ile park bahanesi ile insanlar sokağa döküldü. Yaktılar yıktılar sokakları ateşe verdiler. 3 Milyar şuan itibari ile fidan ve ağaç diken bir iktidarız biz. Şimdi gelirken havalimanından orta refüje baktım. Veysel bey bu ağaçlar nereden biz bunları başka yerden söküp getirdik dedi. Bu CHP'nin kafası bunu basmaz. Modern dünya bunları bu şekilde yapıyor. Fidan dikmek yerine yetişmiş ağaçları bu şekilde bu güzelleştirmenin adımlarının atıldığı yerlere taşınıyor. Orta refüjde yetişmiş ağaçlar çok farklı bir hava katmıyor mu. Tabi bu olaylar çok abartılı bir dille, görüntülerle dünyaya servis edildi. Bu uluslararası medyanın bazıları var ki dünyada hazmedemedikleri yerleri karıştırmaya çalışırlar.
nbsp;
Dün ne oldu Yozgat'ın çekimini nasıl değerlendiriyorlar biliyor musunuz. Türkiye Cumhuriyetin Başbakanını protesto etmek için toplandılar diye. Bunların cibiliyeti bozuk. Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok. Medyayı bunlar bugüne kadar böyle kullandılar. Bunların cibiliyeti böyle.
nbsp;
YSK bir karar aldı. CHP'nin Sarıyer'de seçime girmesinin önünü açmaya yönelik bir karar. Ben şimdi YSK'ya sesleniyorum. Sen şimdi Uşak'ta farklı partiye 3-5 dakika geç kaldığı için seçime sokmadın. Bu seçimlere kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok. Silahların yeniden devreye alınması ki Hakkari'de parti yönetimimize Van'da aynı şekilde saldırılar oldu. Niye, çünkü gelişmeleri görüyorlar. Bu tür meşru olmayanyollarla değil gelin düşüncelerinizle gelin projelerinizle sandıkta halkı yönlendirin. Halkımız projeye oy verecek, hizmete oy verecek gerginliğe değil, hakarete değil. İşte bunu ortaya koyalım. Biz eser siyaseti yapıyoruz diğerleri laf siyaseti yapıyor. Gerginlikten beslenmeye çalışıyorlar. bu meydan şuanda onu söylüyor. 30 Mart bir başka olacak diyor ben ona inanıyorum.
nbsp;
Bunlar durmadılar 17 Aralık'ta yine düğmeye bastılar. Seçilmiş bir hükümeti yargı darbesi ile hukuksuzlukla görevden uzaklaştırma yoluna gittiler. Bir kez daha Türkiye ekonomisini hedef aldılar ama başaramadılar başaramayacaklar. 30 Mart'ta sandıkta bunlara gereken dersi vermeye var mıyız. Onun için durmak yok, kapı kapı dolaşmaya var mıyız. Durmayacağız. Kapılarınızı bazı ablalar çalabilir. Öyle değil mi. O çalanlara şunu söylemeniz yeter. Biz hükümetimizden biz devletimizden memnunuz. Hamdolsun, bu ülkede eğitimde geldiğimiz nokta ortada, kitaplarımızı ücretsiz alıyoruz, burslarımız ortada. Onlar başörtüsüne füruat derken biz başörtüsü ile okullarımıza gidemiyorduk ama şimdi başörtümüzle de okula gidiyoruz. Siz füruat diyenler partinizi kurun öyle çıkın meydana diyin. Benim başı açık başı örtülü kardeşlerimin hiç bir düşmanlığı yoktu ki. Bunlar böldüler. Bunlar ayırdılar. Devlette de şuanda başı örtülü başı açık beraber çalışıyorlar mı. Buralara durup dururken gelmedik. Sabrettik, sabrettiniz sonunda selamete çıktık.
nbsp;
Düşünebiliyor musunuz Türkiye'nin Milli Bankası Halk Bankası, bunu hedef aldılar. Ziraat Bankası'nı hedef aldılar. Bu bankaların üçü de bizim iktidarımızdan önce yani MHP'nin iktidar olduğu o koalisyonda bu bankalar çöküyordu. Görev zararı yazıyorlardı. Ey MHP Ziraat Bankası yüzde 59 faizle çiftçiye kredi veriyordu. Şimdi yüzde 5. Bak nereden nereye, Halk Bankası yüzde 46 faizle veriyordu şimdi yüzde 5. Hepsi de batıktı. Batıktı ama şimdi bunlar Balkanların Avrupa'nın sayılı bankaları haline geldi. Bunların önünde battılar bizim elimizde ayağa kalktılar. Türkiye'nin teröre destek verdiğini kasıtlı pompalıyorlar. Kendi ülkeleri hakkında avrupada kara haber çıkarttırıyorlar bilerek. Bu yapılan ihanet değilde nedir. Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak göstermek ihanet değilde nedir. Benim Afyonlu kardeşim.
nbsp;
1940'larda buraya Afyon Karahisar Cezaevi'ne bir mahkum getirdiler. Cezaevinde soğuktan dondurarak öldürmek istediler. Zehirleyerek öldürmek istediler. Emirdağ'a hapsederek hürriyetini kısıtladılar. Kimdi bu insan peki. Bütün işi fikirlerini söylemek kitap yazmak olan Saidi Nursi'yi öldürmek istediler. Onun kitaplarını yasaklattılar. CHP MHP o kitapları yasaklattı. İşte onun belgesi. Paralel yapı CHP ve MHP'yi esir almış parmağında oynatıyor.
nbsp;
nbsp;
Onun için 30 Mart çok önemli. İllegal yollarla hukuksuz şekilde emniyet ve yargı içindeki çeteleşmelerle binlerce kişiyi dinlemiş kaydetmiş depolamışlar. Bunu herkesten gizlemişler. Bunu yargı içindeki o malum çete. Yani tarafsız ve bağımsız olması gereken yargı. İçindeki bazı örgütler aracılığı ile hukuksuz işlerin içine girmiş. Binlerce siyasetçiler, gazeteciler, işadamları, saradan vatandaşlar var. Konuşursanız, bizi suçlarsanız dava aaçarsanız bu kayıtları internete veririz diye bu kesimleri tehdit ediyorlar. CHP bu tehdide boyun eğiyor. MHP bu tehdide boyun eğiyor. Afyon'dan o paralel yapıya tekrar söylüyorum. Bu ülke topla tüfekle tankla teslim alınamadı. Ses kayıtları ile kasetlerle bu ülkeyi teslim alamayacaksınız. Başbakakn ile ilgili bişeyler düşünüyorsanız avucunuzu yalarsınız. Abdestimden şüphem yokki namazımdan şüphem olsun. Olay bu. Bunların şüphesi var. Onun için bu yollara başvuruyorlar. İftira at tutmazsa iz bırakır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, sizinki yatsıya kadar bile yanmayacak. 30 Martta bu millet sizin işinizi bitirecek. Biz bu şantaja boyun eğmeyeceğiz. Biz, Afyon'daki şehitlerimizin muazzez ruhunu incitmeyecek, yeni istiklal mücadelemizden inşallah galip çıkacağız. Milletin emanetine asla ihanet yok olmayacak.
nbsp;
Ben sizden birşey istiyorum. Şurada ne kaldı 35 gün. Gece gündüz demeden koşturacağız. Anlatacağız, duyduklarımızı bildiklerimizi anlatacağız. Afyon'da ne yaptık bunların hepsini anlatacağız.
nbsp;
Ey CHP Genel Müdürü sen SSK'nın başındayken de gördük. Sabahlara kadar ilaç kuyruğunda eczane kuyruğunda hastane kuyruğunda bekliyorduk. Şimdi istediğin eczaneden ilacını alıyorsun. Artık Afyon özellikle sağlık turizminde patlıyor. Göreve geldiğimizde bize 13 milyon turist geliyordu şimdi 36 milyon turist geliyor. Bitmedi, yeni bir örnek daha veriyorum. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi şimdi ek haneli rakama geldi. Nereden nereye bu kimin cebinden çıkıyordu benimi Afyonkarahisarlı kardeşimin cebinden çıkıyordu. Enflasyon o da tek haneye kadar düştü. İşte yolsuzluk hortumunu kestik. Bunların hepsi milletimin cebine döndü. 79 Yılda Türkiye'de 6100 km bölünmüş yol yapıldı biz 11 senede 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Bizim yaptığımız bu. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunları yapabilir misiniz. 79 Yılda yaptıklarınız ortada. Şimdi bunlar nasıl olsa diyorlar kasa dolu bunu bi ele geçirelim de ondan sonra tekrar kasaya boşaltalım. Alamayacaksınız. Bu millet evelallah bu ülkede bir daha size yol vermez. Ben milletimi tanıyorum. hiç bir zaman bu CHP'ye inanmadı benim milletim. Şuana kadar hamdolsun bize verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Memur kardeşim, işçi kardeşim göreve geldik devletten alacağı neydi memur ve işçinin 13,5 katrilyon. Zorunlu tasarruf dediler, zorunlu tasarrufla devlet maaş ödeyemiyordu memurun işçinin maaşından kesiyordu. 13,5 katrilyon. Başbakan oldum önüme geldi. Hemen talimat verdim süratle bunu ödeyeceğiz dedim ve bu 13,5 katrilyonu ödedik.

Kaynak: TG.COM.TR




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...