Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mursi'nin duruşması ertelendi

Mursi'nin duruşması ertelendi

DÜNYA Haberleri

Mursi'nin casusluk suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, 27 Şubat'a ertelendi.

Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında sanıklar, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Kamuoyunda casusluk davası olarak bilinen ve sanıkların "Mısır devletinin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas hareketi, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları ile suç amaçlı işbirliği" yapmakla suçlandığı davanın duruşması, 27 Şubat'a ertelendi.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Bu arada, Mısır güvenlik güçleri, duruşmanın görüldüğü Polis Akademisi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bina çevresinde zırhlı araçlar konuşlanırken, emniyetin sağlanması amacıyla bölgeye takviye birlikler de gönderildi. Akademiye giden yollar da birkaç kilometre öncesinden dikenli tellerle kapatıldı.

Davanın ilk duruşmasında sanıkların ses geçirmeyen kafes arkasında tutulmaları, savunma ile mahkeme heyeti arasında tartışmalara yol açmış, duruşma bugüne ertelenmişti.

Davada, Mursi'nin yanı sıra dönemin Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Muhammed Rifaa et-Tahtavi, Yardımcısı Esad eş-Şeyha, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati, HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni, Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Genel Sekreter Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile yardımcıları Hayrat Şatır ve Mahmud İzzet ile 26 İhvan yetkilisi yargılanıyor.

Mısır makamlarının Mursi ve diğer sanıklara yönelttiği resmi suçlamada kullanılan Arapça "tehabur" kelimesi, "bir komplonun parçası olarak, yabancı güçlerle iletişim kurmak ve devlet sırlarını ifşa etmek" anlamına geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...