Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal projeler için 400 milyon liralık kaynak

/ Kaynak: AA
Sosyal projeler için 400 milyon liralık kaynak

YAŞAM Haberleri  / AA

Kamu, 2014'te bölgesel kalkınma, gençlik ile engelli projeleri için 396 milyon 700 bin lira kaynak kullanacak.

2014 yılı Yatırım Programı'ndan yapılan nbsp;derlemeye göre, Kalkınma Bakanlığı, sosyal kalkınma destekleri çerçevesinde çeşitli il ve ilçelerde 2008'den bu yana uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) için bu yıl 220 milyon lira kaynak sağlayacak.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) için 2014'te 70 milyon kaynak kullanacak olan bakanlık, Doğu Anadolu Projesi (DAP) için ise 100 milyon lira ödenek ayırdı.

GAP Bölgesi Kurumsal Sosyal Sorgulama, Uygulama, Yaygınlaştırma Programının etüt ve proje çalışmaları için 60 bin lira destek sağlayacak olan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, GAP Tarımda Çalışanların Sağlık Programı pilot uygulamaları için de bu yıl 100 bin lira ödenek sunacak.

Gençler ile engellilere destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ise dezavantajlı durumdaki gençlerin toplumsal yaşamın her alanına katılımları ile uyumlarının artırılması kapsamında, Spor Eğitimi Yoluyla Sosyal Dahil Etme projeleri için 2013-2015 yıllarında kullanılmak üzere 6 milyon 654 bin lira ayırmıştı. Bakanlık, bu yıl sosyal kalkınma destekleri çerçevesindeki projeler için ayrılan ödeneğin 3 milyon 540 bin lirasını harcayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da sosyal kalkınma destekleri çerçevesinde Engelliler Destek Projesi (EDES) için 3 milyon lira harcayacak.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...