Suriye sınırında çatışma! Uzman çavuş yaralandı

/ Kaynak: İHA
Suriye sınırında çatışma! Uzman çavuş yaralandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 'dur' ikazına uymayan gruptan açılan ateşte bir uzman çavuşun yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şanlıurfa Viranşehir İsmail Direk Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Hudut Gözetleme Timi (HGT) tarafından, Suriyeden Türkiye istikametine doğru altı şahsın, siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiği tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, tespit edilen bu durum üzerine, bölgede Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile devriye görevi icra eden Hareketli Pusu Timi, şahıslara sözlü olarak "DUR" ikazında bulunulduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"İkaza uymayan şahıslar, üzerlerinde bulunan malzemeleri bırakarak Suriye istikametine doğru geri kaçmıştır. Söz konusu malzemeleri kontrol etmek için TTZA'dan inen P.Uzm.Çvş. ve iki ere sınırın Suriye tarafından 5-6 el hafif silah ile ateş açılmış ve ateşe derhal ateşle karşılık verilmiştir. Olayda, Uzm.Çvş. sol omuz üst bölgesinden hafif şekilde yaralanmış, unsurlarımız tarafından açılan ateş sonucunda ise kaçakçı bir şahsın vurulduğu ve yanındaki diğer şahıslar tarafından olay bölgesinden uzaklaştırıldığı tespit edilmiştir. Şanlıurfa Valiliği ile 7'nci Kolordu Askeri Savcılığına bilgi verilmiştir."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...