Mursi'nin davası ertelendi

/ Kaynak: AA
Mursi'nin davası ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mursi ve 35 sanığın "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı dava, reddi hakim ve cam kafesin kaldırılması talebinin görüşülmesi için 27 Şubat'a ertelendi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davası, avukat Muhammed Ebu Leyla'nın "reddi hakim ve cam kafesin kaldırılması talebinin" incelenmesi için 27 Şubat'a ertelendi.
Başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde geniş güvenlik önlemleri altında görülen davada Mursi'nin duruşma salonundaki ses geçirmeyen cam kafese girişi sırasında diğer sanıklar, "Sağlam dur ey kahraman", "Senin hapis yatman, ülkeyi özgürleştirecek" şeklinde sloganlar atıldı. Mahkeme başkanı bu esnada iddianameyi okumak üzere cam kafes içindeki mikrofonu kapattı.
Mursi, duruşma esnasında yaptığı kısa konuşmada, referandumla kabul edilen 2012 Anayasası'nın 152. maddesine göre hala cumhurbaşkanı olduğunu ve tüm yargılamaları reddettiğini belirtti.
Öte yandan Mursi ve diğer sanıkların savunma heyetinin, ses geçirmeyen cam kafes uygulamasını protesto ederek önceki duruşmadan çekilmesi üzerine Avukatlar Sendikası tarafından atanan 10 kişilik savunma heyetinden Hüseyin Abdulfettah, Mursi'nin ülkenin meşru lideri olduğunu belirterek, yargılamanın anayasada belirlenen esaslara uygun bir şekilde yürütülmesini talep etti. Ancak hakim, avukatın siyasi söylemlerden uzak durması konusunda uyarıda bulundu.
Mursi ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhamed Bedii için atanan avukat Rebi Fuad Gizz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, davada öne sürülen iddiaların hiçbir kanuni dayanağı olmadığını savundu.
"Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham edilen 36 sanıktan 21'i tutuklu bulunuyor. 15 sanık ise gıyaben yargılanıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...