Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boko Haram köy bastı: 29 ölü

/ Kaynak: AA
Boko Haram köy bastı: 29 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram, Plateau eyaletinde bir köye silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarına göre 29 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki Fan köyüne silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarına göre saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. nbsp;
AA muhabirine açıklamada bulunan 51 yaşındaki görgü tanığı Bako Abraham, saldırganların gördükleri her şeye, özellikle kadın ve çocuklara ateş ettiğini belirterek, köydekilerin saldırı sırasında uykuda olduğunu anlattı.
Saldırının ardından 29 kişiyi toprağa verdiklerini söyleyen Abraham, olaylar sırasında evlerinin yakıldığını ve saldırganların köylülerin hayvanlarını da alıp kaçtığını belirtti.
Bir başka görgü tanığı David Nkang, kalabalık bir grup halinde köyü basan saldırganlardan bazılarının maskeli olduğunu ve ağır silahlar taşıdığını ifade etti.
Olayı doğrulayan polis yetkilisi Felicia Anslem, saldırı sırasında yaralananlar olduğunun anlaşıldığını ancak hayatını kaybedenlere ilişkin kendisine kesin rakam verilmediği söyledi.
Saldırganların kimlikleri konusunda bilgi verilmedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...