Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Ukrayna'ya gidiyor

/ Kaynak: AA
AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Ukrayna'ya gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, temaslarda bulunmak ve yapılacak desteği ele almak üzere yarın Ukrayna'ya gidiyor

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, önemli paydaşlarla bir araya gelmek ve Birlik tarafından yapılması öngörülen desteği ele almak üzere yarın Ukrayna'ya gidiyor.Avrupa Dış Eylem Servisi'nden (EEAS) yapılan yazılı açıklamada, Ashton'ın temaslarında, AB'nin siyasi krize kalıcı çözüm bulunmasının yanı sıra ekonomik durumu istikrara kavuşturma amaçlı önlemler üzerinde duracağı belirtildi.Ashton, dün yayımladığı yazılı açıklamada, AB'nin Ukrayna'da hızlı şekilde değişen siyasi durumu dakika dakika izlediğini belirterek, "Tüm tarafları, Ukrayna halkının meşru demokratik arzularını yerine getirmek amacıyla anlamlı bir diyalogu sürdürmeye çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.
AB'nin Ukrayna'daki herkesin ülkenin birliğini, egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü koruma yaklaşımıyla sorumlu şekilde davranacağını umduğu da Ashton'ın dikkat çektiği noktalar arasında yer almıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...