Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Android coşuyor, Ms kazanıyor

Android coşuyor, Ms kazanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un, rakibi Google'ın işletim sistemi Android'den kazandığı para dudak uçuklatıyor!

Microsoft'un Android üzerinden belli bir kazancı olduğunu ve bu kazanç sayesinde Windows Phone'u hayatta tuttuğu zaten biliniyor. Ama bu kazancın bugün geldiği noktaya şaşırmamak elde değil. Bir finansal servis firması olan Nomura'dan gelen habere göre, Microsoft'un Android platformundan yıllık kazancı 1.6 milyar dolar gibi müthiş seviyelere ulaşmış durumda. Bu miktar, Windows Phone'un kazancının yaklaşık olarak beş katı.

İlginç olan ise, bazı Microsoft Entertainment and Device Division projelerinin bu para ile hayatta kalmaları. Bu şekilde yardım alan projelerden ikisinin Skype ve Windows Phone olduğu söylenebilir. Ayrıca Xbox'ın da yılda yaklaşık olarak 2 milyar dolar kaybettiğini unutmamak lazım. Başka bir deyiş ile, eğer Android olmasaydı, Microsoft'un EDD bölümü yılda yaklaşık olarak 2.5 milyar dolar kaybediyor olacaktı; tabii ki bunun büyük çoğunluğunun Xbox sayesinde olduğunu da söylemek lazım.

Bir Nomura analisti olan Rick Sherland'a göre, Microsoft, satılan her Android ürün üzerinden 5 dolar gibi bir kar elde etmekte. Bunun sebebi ise, Microsoft'un sahip olduğu ve Android'de de kullanılan çok sayıda patent ve lisans.

chip.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...